gAuto

Detalii legate de ediția a 4-a a Mobile Kids am oferit într-un articol din iunie 2015. Între timp, Mercedes-Benz și Organizația Salvați Copiii au tras linie după a 5-a ediție a programului de educație rutieră. 

Mobile Kids se adresează eleviilor de la clasele I – IV, iar a 5-a iterație a prins zece școli din București, peste 3000 de juniori au avut parte de o lecție interactivă. Edițiile anterioare + a V-a = borna a 10.000 de participanți în 3 ani de zile de când Mercedes-Benz l-a demarat și pe meleagurile autohtone.

În cadrul lecțiilor se oferă informații legate de regulile de circulație rutieră, adoptarea unor atitudini corecte din postura de pietoni sau pasageri, totul într-un regim dinamic.

Declarații oficiale:

„Cunoaşterea regulilor de circulaţie de la o vârstă fragedă reprezintă baza unui viitor şofer responsabil. Ca promotor al siguranţei rutiere, Mercedes-Benz continuă şi în acest an programul Mobile Kids dedicat celor mai mici participanţi la trafic. Alături de Organizaţia Salvaţi Copiii şi de mascota MOKI, scopul nostru este de a contribui la formarea unei generaţii responsabile în trafic şi nu numai. Ne bucurăm că iniţiativa a fost foarte bine primită în rândul şcolilor şi că numărul instituţiilor implicate în proiect creşte de la an la an”, a declarat Mirel Dediu, Corporate PR/Communications în cadrul Mercedes-Benz România.

Din 2013, împreună cu Mercedes-Benz oferim sfaturi şi informaţii cu scopul de a îi educa pe cei mai mici participanţi la trafic. Indiferent că se plimbă pe trotuar, cu bicicleta sau cu rolele, este important ca elevii să cunoască regulilele de circulaţie şi să aplice ce au învaţat în cadrul acestor lecţii. Ne bucurăm să continuăm acest parteneriat şi să contribuim la crearea unei generaţii de şoferi prudenţi şi responsabili faţă de vieţile lor şi ale celor din jur.

Mai multe detalii pe www.mercedes-benz.ro/MobileKids

Cei ce lucrează în învățământ și sunt interesați să aducă Mobile Kids la școala lor o pot contacta pe Andreea Hagiu (andreea.hagiu@salvaticopiii.ro). Eu cu siguranță o să încerc să aduc Mobile Kids la școala mea. :)

Galerie cu imagini de la Mobile Kids în ediția a 5-a:

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.