Opinie

Aseară în cadrul Școlii Centrale din București s-a desfășurat o acțiune sub egida programului #MobileKids al Mercedes-Benz România în parteneriat cu Salvați Copiii. 

Despre ce este vorba în #MobileKids?

Grupul Daimler este cel ce a pornit această inițiativă în urmă cu o bună perioadă de timp, iar Mercedes-Benz România a dus programul în țara noastră, din 2013. Peste 7000 de copii cu vârsta între 6 – 12 ani au participat în ultimii 2 ani și jumătate la o lecție interactivă în care au învățat noțiuni legate de siguranța rutieră.

Amfitrion ne-a fost Andi Moisescu, pe care-l cunoașteți de la emisiunea sa de la ProTV sau din juriul Românii au Talent. Nu știam că Andi este președintele Salvați Copiii și apreciez implicarea sa într-un astfel de organizație, știți că în Salvați Copiii totul este pe bază de voluntariat.

Mobile-Kids (7)

MOKI este mascota programului și în aplauzele juniorilor și-a făcut intrarea în scenă. Au fost prezentate mai multe materiale video cu caracter explicit pe partea de siguranță rutieră, o sesiune de recunoaștere a semnelor de circulație. Mi-a plăcut să văd implicarea micuților, răspundeau dezinvolt întrebărilor adresate.

O parte dintre ei știau câte ceva, alții au avut ocazia să învețe și cu siguranță pot spune că după o astfel de lecție sunt ceva mai atenți.

Pe site-ul Mercedes-Benz România găsiți și trei materiale video destinate copiilor, părinților și profesorilor. Apropo, într-o cu totul altă ordine de idei, nu știam că Școala Centrală din București este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din capitală, operă a arhitectului Ion Mincu și deschisă oficial în 1890. La început a fost pension domnesc de fete.

Update: Am luat câteva detalii din comunicatul de presă. Peste 1000 de copii au participat la programul Mobile Kids în perioada 25 mai – 15 iunie 2015. Elevii au fost din clasele I – IV, 10 școli din București. 

Declarație oficială:

„Siguranța rutieră a reprezentat mereu o prioritate pentru Mercedes-Benz pentru că suntem conștienți că pe lângă sistemele de siguranță implementate în autovehiculele noastre, este necesar să ajutăm și la responsabilizarea copiilor, poate cea mai vulnerabilă categorie de participanți la trafic. Alături de Organizația Salvați Copiii ne bucurăm că am reușit să oferim celor peste 7.000 de copii sesiuni active de informare pe tema siguranţei rutiere. Vom continua acest demers început în 2013 și ne dorim să implicăm un număr cât mai mare de copii cu fiecare ediție desfășurată, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz România.

Fotografii de la #MobileKids ediția 2015:

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.