Nu știam că Samsung este no. 1 în lume pe piața monitoarelor de gaming – în comunicat era citat un studiu IDC pe primul trimestru din 2021, studiu ce aduce compania sud-coreeană în poziția de lider. Mi se pare o evoluție fulminantă a Samsung, în contextul în care nu sunt de mult timp pe această nișă din piața de monitoare.

Linia de monitoare Odyssey a debutat în 2020 cu ecrane curbate, iar în urma cererii din piață, Samsung a adus și trei monitoare cu ecran plat:

  1. Samsung Odyssey G3;
  2. Samsung Odyssey G5;
  3. Samsung Odyssey G7;

Odyssey G3 vine în configurații cu display de 24 și 27 inci, rată de refresh la 144Hz, timp de răspuns de 1ms, AMD FreeSync Premium, suport reglabil pe înălțime etc.

Odyssey G5 mizează pe un display de 27 inci, rată de refresh la 165Hz, timp de răspuns de 1ms, suport pentru NVIDIA G-Sync și AMD FreeSync Premium, suport reglabil pe înălțime, certificare HDR10 pentru conținutul afișat.

Odyssey G7 dispune de un display de 28 inci cu rezoluție UHD / 3840 x 2160 pixeli, respectă standardele HDR400, HDMI 2.1 cu suport pentru conținut 4K la 120Hz, suport pentru NVIDIA G-Sync și AMD FreeSync Premium Pro.

Printre tehnologiile aduse pe G5 și G7:

  • Picture-by-Picture (PBP) și Picture-in-Picture (PIP);
  • Easy Setting Box ce permite gestionarea a mai multe ecrane pe un sigur monitor (multitasking facil);
  • Auto Source Switch+ (poți să ai conectare mai multe surse – PC sau consolă de gaming, iar monitorul face trecerea în mod automat spre cea mai activă fereastră).

Specificații complete pentru Odyssey G3, G5 și G7:

Declarație oficială:

„Jocurile conectează întreaga lume prin experiențe împărtășite, aducând laolaltă oameni din toate mediile pentru aventuri în noi realități. Gama extinsă de monitoare de gaming Odyssey va îmbogăți toate aceste experiențe pentru cât mai mulți jucători, indiferent dacă aceștia caută să obțină victorii la turnee sau doar să exploreze următorul joc în vogă”, a declarat Hyesung Ha, Senior Vice President of Visual Display Business la Samsung Electronics.

De ce Samsung este no. 1 pe piața de monitoare de gaming?

  1. Raport preț / specificații atractiv;
  2. Puterea brandului (Samsung este lider pe piața de TV și o parte din recunoașterea câștigată acolo se întoarce și pe piața de monitoare).

Trebuie să spun că de vreo 2 ani vânez o greșeală de preț sau o promoție agresivă la modelul de 49 inci.

Update: Îmi place configurația din imaginea recomandată, seamănă puțin cu ceea ce am pe biroul meu

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.