Foto si Video

Am avut ocazia să testez în ultimele săptămâni și monitorul ASUS ML249H ce face parte dintr-o serie specială denumită Design MS. Să vedem o serie de date tehnice:

– diagonală de 24 inch cu rezoluție de 1920×1080 pixeli, 16.7 milioane culori afișate;

– tehnologie MVA și panou VA cu contrast dinamic de 5o.000.000:1 și real de 3.000:1;

– timp de răspuns – 8 ms, unghi de vizibilitate de 178/ 178 grade;

– conectivitate asigurată de HDMI, VGA, D-Sub, jack de 3.5 mm;

– 4.2 kg, fără boxe sau sistem de prindere VESA, consum 39 W maxim, grosime de 22 mm.

Design

Impresionează de la deschiderea prin cutie prin aspectul lucios. Iese în evidență imediat față de concurență. Mi s-a părut și ușor. Montarea standului de susținere se face ușor. Sunt două cercuri prinse cu un șurub. Nu-ți trebuie vreo unealtă spre a efectua operația. Culoarea neagră lucioasă îmbracă întreg monitorul. În partea frontală regăsiți stilizat și logo-ul ASUS. Grosimea sa este de 22 mm și poate fi considerat un monitor subțire.

Tehnologie

Aduce o matrice TFT MVA cu LED-uri și cu un contrast dinamic situat la 50.000.000:1 și unul real situat în jurul a 3.000:1. Timpul de răspuns este de  8 ms. Devine un monitor recomandat și pentru cei pasionați de gaming. L-am conectat la Asus G53S dintr-o serie dedicată pentru jocuri și ML249H s-a descurcat excelent. Luminozitatea este de 250 cd/mp. Pachetul aduce cablu VGA, HDMI – DVI. Nu-i lipsește nimic la capitolul conectivitate: HDMI, VGA și D-sub.

Se vede bine din aproape orice unghi și nu se pierde din calitatea imaginilor. Am remarcat că iesie în evidență din rândul monitoarelor cu panel VA. Culoarea negru pare a fi mai bine redată și să te uiți la filme pe acest monitor este o adevărată plăcere. Eu am parcurs vreo două serii din Fringe.

Meniul este simplu. Poate fi accesat de la butoanele capacitive din partea dreapta inferior. Acolo se află și butonul de power. Sunt mai multe moduri de vizualizare presetate – Scenery Mode, Theater Mode, sRGB, Game Mode, Night View Mode. Celelalte rubrici din meniu sunt: Color, Image, Input Select și System Setup. Apreciez faptul că modificarea setărilor se face ușor. Când apăsați controalele respective se luminează în fundal și funcțiile pe care le accesezi prin intermediul lor și nu mai trebuie să memorezi fiecare buton și ce rol are.

Nu include și sunet sau tv tuner.

Preț – 1.118 lei.

Plătești pentru design și tehnologie. Funcțiile încorporate sunt oarecum clasice în segmentul său de preț situat în jurul a 1.000 de lei. Panoul TFT MVA se descurcă bine și place. Este cu siguranță unul dintre monitoarele pe care aș dori să le am tot timpul pe birou.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.