gAuto

Ştiu că mâine este Black Friday, iar acesta este subiectul principal al sfârşitului de săptămână, însă în ultimele ore s-au întâmplat şi alte lucruri, iar unul dintre cele mai mediatizate evenimente a fost licitaţia organizată de casa de licitaţie Sotheby’s pentru monopostul Ferrari F2003-GA, număr şasiu 229, cel cu ajutorul căruia Michael Schumacher a câştigat Campionatul Mondial de Formula 1 în 2003.

Monopostul a fost vândut cu o sumă record pentru o maşină de Formula 1, câştigătorul plătind 13 milioane de franci elveţieni, adică aproximativ 13.2 milioane de dolari.

Cu această maşină Michael Schumacher a câştigat 5 curse în ediţia din 2003 a Campionatului Mondial de Formula 1, monopostul fiind apreciat de către mulţi specialişti ca fiind unul dintre cele mai bune ale perioadei sale. La finalul campionatului din 2003 Michael Schumacher câştiga al şaselea său titlu, însă acela nu avea să fie ultimul. Un an mai târziu devenea pentru ultima oară campion mondial, tot la volanul unui monopost Ferrari.

Vechiul record era de 7.5 milioane de dolari şi era deţinut tot de o maşină Ferrari condusă de Michael Schumacher în Campionatul Mondial de Formula 1 din 2001.

Sursa articol şi foto: digisport.ro