Notebook

În preţul unui gaming laptop serios ne putem configura poate chiar două sisteme desktop echivalente. Totuşi cererea creşte, iar concurenţa între branduri naşte sisteme portabile performante pe care n-ai cum să nu ţi le doreşti. Iată trei dintre cele mai noi şi mai reuşite exemplare.

Alienware M18x
Intel Core i7 2920XM – Nvidia GeForce GTX 580M (x2, SLI)

Deşi are acelaşi saşiu şi design precum mai micul M17x, noul Alienware M18x are un superb ecran de 18″ care va satisface şi cel mai pretenţios nostalgic al sistemelor desktop dotate cu monitoare mari. Nici nu-ţi trebuie ceva mai mare la un laptop, având în vedere că ochii tăi nu vor sta mai departe de jumătate de metru de display. M18x vine cu un procesor de mare putere bazat pe platforma Sandy Bridge şi este extrem de customizabil din punct de vedere al performanţelor: overclocking până la 4Ghz, două plăci grafice şi ram până la 32Gb DDR3.  Preţ: $5071.

Full review.

Origin EON17-S
Intel Extreme Edition Core i7-2920XM – overclocked – Nvidia GeForce GTX 580M

Origin aduce nu doar CPU overclockabil până la 4,5 Ghz, ci şi GPU numai bun de overclockat. Deşi carcasa nu spune prea multe despre ce se află sub capotă, acesta este printre cele mai bune şi mai customizabile laptopuri de gaming de pe piaţă. Totul la un preţ pe măsură, normal – $3,599.

Full review.

Acer Aspire Ethos AS8951G
Intel Core i7-2630QM – Nvidia GeForce GT555

Un sistem competitiv de gaming ce vine cu o trăsătură noua, foarte folositoare. Pe lângă display-ul de 18″ full HD, procesorul Intel Core i7-2630QM CPU, placa video Nvidia GeForce GT555 şi Blu-ray vine şi cu un touch-pad detaşabil ce funcţionează şi ca Media Remote. Ideea e foarte bună, deşi nu e perfect realizată lipsind butonul de click dreaptă, iar sensibilitatea lui lasă de dorit când nu te aştepţi. Perfecţionat, Media Remote-ul poate fi foarte practic şi ca telecomandă şi ca mouse având în vedere că, pentru majoritatea jocurilor, chiar ai nevoie de un mouse separat. Oricine a jucat COD ştie că un mouse, sau în cazul nostru, un touch-pad pe care îl poţi controla undeva în dreaptă sau în stânga laptopului ar fi mult mai practic decât cel standard din faţă tastaturii. Preţ: $1599.

Full review.