Software

Procesul de interzicere completă a aplicaţiei TikTok în Statele Unite ale Americii a început. Primul stat care a luat această decizie este Montana.

Cu 54 voturi pentru şi 43 împotrivă, parlamentarii din Montana au decis să interzică complet TikTok în acest stat începând cu ianuarie 2024. Pentru ca această lege să intre concret în vigoare, trebuie să fie semnată de către guvernatorul Greg Gianforte, însă presa americană susţine că acest pas este o simplă formalitate, Greg Gianforte fiind unul dintre cei mai mari susţinători ai interzicerii TikTok în Statele Unite ale Americii.

Prin această decizie TikTok nu mai are voie să opereze pe teritoriul statului, iar magazinele de aplicaţii nu mai pot oferi spre descărcare aplicaţia. Ciudat este că cei care au TikTok instalat îl pot folosi în continuare fără probleme (nu există nicio prevedere de limitare în acest sens).

Reprezentanţii TikTok au transmis că vor contesta în instanţă această decizie, iar vicepreşedintele BetChoice, Carl Szabo, a declarat că noua lege „stabilește un precedent periculos, conform căruia guvernul poate încerca să interzică orice afacere care nu-i place, fără dovezi clare că a comis o infracțiune”.

Din punctul meu de vedere această acţiune este una de test, reprezentanţii guvernului vor să vadă ce reacţii punctuale va stârni această nouă lege. Dacă totul va fi în nişte limite suportabile, mai mult ca sigur vom vedea decizii similare în mai toată ţara până la sfârşitul anului.

Sursa: bbc.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.