Software

Yahoo! a fost achiziționat de către Verizon pentru 4.4 miliarde dolari și încep să ofere mai multe detalii legate de hack-ul masiv prin care au trecut în 2013. Inițial au spus prin 2016 că peste 500 de milioane de conturi au fost afectate, pe la sfârșit de 2016 au mărit la 1 miliard de conturi. 

Acum confirmă că toate conturile existente la nivelul lui august 2013 au fost afectate toate cele 3 miliarde de conturi. Ei spun că ar fi fost un atac coordonat de către un stat, dar nu au spus clar pe cine bănuiesc sau dacă au vreo dovadă concretă.

De când am descoperit Gmail prin 2008 – 2009, nu am mai folosit contul de Yahoo!. Nu văd niciun motiv serios pentru care să le mai folosești serviciile în 2017. Sunt depăsiți la nivel de interfață, servicii conectate etc.

Yahoo! a fost un gigant ce nu a știut să-și dezvolte serviciile. Au pierdut lupta pe partea de motor de căutare în fața Google, nu au mizat pe explozia segmentului de telefoane mobile (așa cum Google a dezvoltat Android etc). Un gigant cu picioare de lut ce a intrat de mult într-o pantă descendentă.

Update: O recomandare similară am realizat și pe sfârșit de 2016. 

Sursa: ZDnet.com

Categorii: software
Tag-uri: mailyahoo
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.