Alături de Moto G32 ne-a sosit la review și Moto G42, un fel de G32 cu mici schimbări, pe ici și colo (display-ul AMOLED ar fi o primă mare diferență între cele două smartphone-uri).
Elementele comune sunt date de procesorul Qualcomm Snapdragon 680 cu Adreno 610 în poziția de GPU, camera cu setup format din wide de 50 Megapixeli, ultrawide de 8 Megapixeli și 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp, camera frontală de 16 Megapixeli, 4G + Wi-Fi ac etc.
Sunt și diferențe pe lângă faptul că au ales un ecran AMOLED cu rată de refresh la 60Hz vs Moto G32 ce are un IPS ce urcă la maxim 90Hz, poziționarea diferită a jack-ului de 3.5 mm (în partea superioară vs la bază), dispunere distinctă a senzorilor de la camera principală, dispariția slotului pentru microSD etc.
Material video legat de Moto G42:
Specificații Moto G42:
display AMOLED de 6.4 inci cu rezoluție de 2400 x 1080 pixeli, raport display / corp de 83.9%, 411 ppi;
procesor Qualcomm Snapdragon 680 4G, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD;
Android 12 și update pe viitor către Android 13;
dual-sim, 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 5.0, NFC, difuzoare stereo cu Dolby Atmos, cititor de amprentă adus în lateral dreapta și localizare prin A-GPS, GLONASS și GALILEO;
50 Megapixeli cu f/1.8 și PDAF, ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 118 grade și 2 Megapixeli cu f/2.4 pentru macro, LED flash, înregistrează la 1080p cu 30 fps;
cameră de selfie-uri de 16 Megapixeli cu f/2.2 ce înregistrează la 1080p cu 30 fps;
baterie de 5000 mAh cu încărcare la 18W, 175 gr. și dimensiuni de 160.4 x 73.5 x 8 mm.
Pachet și design
În pachet veți da de smartphone cu husă de protecție din plastic transparent, agrafă pentru slotul combo, cablu USB – USB Type-C și încărcător ce alimentează bateria de 5000 mAh la 18W. Interesant este că Moto G32 nu are încărcător în pachet, dar îl poți încărca la 30W.
În partea superioară se află jack-ul de 3.5 mm și un microfon, pe lateral dreapta veți da de butonul de pornire ce are și rol de cititor de amprentă, tasta pentru reglarea volumului. La bază se află unul dintre difuzoarele cu certificare Dolby Atmos, portul USB Type-C și alt microfon, iar în lateral stânga veți găsi slotul combo.
Raportul display / corp se află sub cel de pe Moto G32, iar partea de la bază aș spune că-i proeminentă. Până la urmă discutăm despre un smartphone ieftin și sunt concesii făcute spre a obține un preț de comercializare cât mai redus.
Camera spate are un alt design, cei trei senzori sunt puși unul sub altul și nu 2 + 1 precum la Moto G32. Revin cu o impresie inițială formată și la G32, se simte drept un telefon solid și cu rezistență la utilizarea în timp deși discutăm de plastic pe spate și la structura sa.
Ecran, hardware și sistem de operare
Ecranul OLED este un punct PRO pentru cei interesați, nu are rată de refresh variabilă, dar 60Hz s-ar putea să fie mai mult decât suficient. Mă rog, contează și prețul la care îl vom găsi poziționat. Are două moduri: Saturat și Natural. Nu impresionează ca luminozitate.
Pe partea hardware s-a mers pe mâna lui Qualcomm Snapdragon 680 4G, 4 GB RAM și 64 GB stocare pentru modelul sosit la test. Nu este un chipset cu adevărat din seria 6xx ca și performanțe, mai degrabă un 4xx deghizat. Am spus asta mereu pentru că nu vreau să se creioneze așteptări mari. Rulează majoritatea jocurilor și aplicațiilor, dar unde sunt cerințe grafice serioase ajunge a fi ușor trădat de către acceleratorul grafic Adreno 610. Repet, smartphone ieftin și hardware pe măsură.
Rulează Android 12 și va primi update spre Android 13 în viitor, așa a promis compania americană. Până va fi scris review-ul sunt sigur că patch-urile de securitate vor fi compilate spre versiune mai nouă. Nu are cine știe ce aplicații preinstalate: Moto, Dolby și aplicația Facebook. Nu o să găsiți cine știe ce modificări la nivel de UI și nici o sumă de bloatware.
Cameră foto și video
Setupul camerei principale este format din:
- wide de 50 Megapixeli cu f/1.8 și PDAF;
- ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 118 grade;
- 2 Megapixeli cu f/2.4 pentru macro.
Interfața camerei foto și video mi s-a părut ușor de parcurs și cu destul de multe opțiuni:
Am tras și câteva fotografii cu Moto G42 pe repede înainte:
Concluzii inițiale
Moto G42 este un smartphone cu specificații din categoria entry ce și-a propus să aducă ecran OLED, camera de 50 Megapixeli și bateria de capacitate mare la un preț cât mai bun. Cât de bun? Urmează să aflăm în curând.