Motorola

Este știrea zilei de astăzi pe blogurile și site-urile tech din dot com. Am rămas uimit când am citit informația pe twitter. Detaliile le găsiți aici.  Prețul vehiculat se învârte în jurul a 12.5 miliarde dolari. Încă din declarația postată oficială se observă motivul principal și anume protejarea Android de atacurile Apple și Microsoft. Motorola este compania care a inventat telefonul mobil și are în portofoliu mii de patente ce acum vor securiza oarecum Android și vor reprezenta o altă bază de plecare în lupta giganților (gigant – Google, Microsoft, Apple).

Presupun că Google a discutat anterior cu Samsung, HTC sau LG – companii ce produc milioane de unități Android și le-a asigurat că Android rămâne open friendly pe viitor. Altfel s-ar ajunge ca la Nokia și Symbian. Samsung  s-a temut să mai investească în dezvoltarea de telefoane Symbian datorită dependenței sistemului de operare mobil față de compania finlandeză.

Mă aștept ca în viitorul apropiat să mai vedem mișcări de gen. Acum câteva luni un celebru blogger rus afirma că Nokia ar fi fost cumpărată de Microsoft (aceștia deja au investit 8 miliarde dolari în Skype). RIM nu stă bine deloc și se prea poate să intre în componența Google sau Microsoft. Ultima ar fi mai în cauză deoarece stă destul de slab ca pondere în piață și trebuiesc măsuri energice ca să conteze în luptă altfel riscă să rămână pe margine și să piardă porția la masa telefoanele de tip smartphone, tabletelor și ecosistemelor de aplicații.

Aștept cu interes primele telefoane Motorola – Google. Să vină Nexus 3 de la Motorola sau să rămână Samsung cum au fost zvonurile de acum câteva săptămâni?

Categorii: motorola
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.