Arhiva

Motorola a lansat astăzi un dispozitiv care poate fi folosit ca și mp3 player și care monitorizează o serie de parametrii ai corpului, motiv pentru care dispozitivul este destinat persoanelor care duc o activitate fizică intensă regulată.

Au mai existat pana acum gadgeturi care tineau locul ceasului, unele din ele având chiar funcție de telefon, dar dimensiunile mari în comparație cu ceasurile convenționale au fost minus pentru ca ele să aibă succes. Apple a adus un nou trend poate fără să-și dea seama, pentru că iPod Nano a fost conceput inițial a fi doar o versiune mai ieftină și mai compactă a convenționalelor iPod-uri. În schimb, datorită dimensiunilor reduse, gadgetul a primit din partea altor producători accesorii care îi ofereau și statutul de ceas.

Revenind la noul produs de la Motorola, Motoactv este un dispozitiv care are un ecran touch-screen de 1.6 inchi și procesor de 600 Mhz. Dacă ne gândim la ce telefoane există deja pe piață, procesoare dual-c0re și display-uri de peste 4.5 inchi, am fi tentați să spunem că specificațiile gadget-ului sunt modeste, dar având în vedere dimensiunile reduse și functionalitatea, e mai mult decât suficient.

Motoactv aduce îmbunătățiri față de actualul iPod Nano, aducând și butoane hardware pe lângă ecranul senzitiv. Din moment ce dispozitivul este destinat în special sportivilor, vor exista situații în care vei avea degetele transpirate sau umede iar navigarea pe ecranul tactil să fie puțin cam dificilă. Pentru aceasta Motoactv are două butoane dedicate. Primul dintre ele aduce pe ecran activitatea care este rulată în momentul respectiv, iar al doilea dintre ele duce la player-ul de muzică.

Interfața este destul de simplă și intuitivă oferind funcțiile cele mai importante chiar în meniul principal iar sistemul de operare este bazat pe Android. Player-ul de muzică este sincronizabil atât cu iTunes cât și cu Windows Media Player prin WiFi. Prin WiFi se mai poate conecta și cu telefonul, sincronizand apelurile și mesajele pe dispozitiv. Ca și conectivitate ‘ceasul’ mai vine și cu Bluetooth(pentru conectarea la căștile wireless sau la monitorul cardiac incluse în pachet), GPS, mufă jack de 3.5 mm.

Prețul este cam piperat, 249$ pentru versiunea de 8GB având în vedere că până și iPod-ul Nano a ajuns acum la 129$. Dar cum concurența e foarte mică, probabilitatea ca acest produs să aibă succes este destul de mare. Dacă sunteți pasionat de gadgeturile mici și faceți sport regulat, atunci ‘micuțul’ acesta s-ar putea să vă placă și să vă prindă bine deși v-aș sfătui să mai așteptați umpic până se mai ieftinește.

[nggallery id=183]

Sursa: engadget