Motorola RAZR 60 Ultra – review (Uite cuta, nu e cuta!)

Reviews
/
/
12 mai
/

Cine nu-și aduce aminte că Motorola are o istorie bogată pe segmentul telefoanelor pliabile, ori este prea tânăr și nu a trăit era StarTAC (1996) și a primelor generații RAZR (2004), fie are o memorie scurtă. Cert este că, înainte de apariția smartphone-urilor cu ecrane flexibile, care să permită plierea acestora spre interior, Motorola a cunoscut succesul și și-a creat un nume tocmai prin telefoanele „scoică”, cum le mai spuneam pe atunci.

Iar faptul că Motorola a decis ca în 2023 să readucă pe buzele tuturor termenul „RAZR” se pare că le-a priit. Sigur că nu vorbim despre volume uriașe aduse prin RAZR 40 și RAZR 50, respectiv prin versiunile lor Ultra, dar numai faptul că Motorola continuă pe acest segment dovedește ambițiile acestei companii, intrată din 2014 sub umbrela Lenovo. 

Iată că acum, după ce am adus câteva prime impresii, sunt în măsură să vin cu un review complet pentru pliabilul de tip flip pe care îl consider cel mai bun la acest moment. Motorola RAZR 60 Ultra a învățat din micile deficiențe ale generațiilor precedente și pare că greșește acum prea puțin în acest segment încă de nișă, ce-i drept.

Specificații smartphone Motorola RAZR 60 Ultra

Smartphone

Date tehnice
Motorola RAZR 60 Ultra
Data de lansare24 aprilie 2025
Structură și rezistențăStructură de rezistență din aliaj de aluminiu 6000, balama din oțel inoxidabil, plastic pe ecranul intern și sticlă Gorilla Glass Ceramic pe ecranul extern, IP48 (rezistență la particule de nisip / praf mai mari de 1mm, rezistență la apă adâncă de până la 1.5m pentru maxim 30 min)
Ecran pliabilLTPO AMOLED de 7 inch cu raport 21.5:9 și rezoluție de 2912 x 1224 pixeli, rată de refresh la 165Hz, luminozitate în peak de 4500 nits, 1 miliard culori, Dolby Vision, HDR10+
Ecran extern P-OLED LTPO de 4 inch cu rezoluție de 1272 x 1080 pixeli, rată de refresh la 165Hz, luminozitate în peak de 3000 nits, 1 miliard culori, Dolby Vision, HDR10+, protecție Gorilla Glass Ceramic
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Elite pe 3nm, octa-core cu 2 x 4.32 GHz Oryon V2 Phoenix L + 6 x 3.53 GHz Oryon V2 Phoenix M
Memorie16 GB RAM LPDDR5X și 512 GB sau 1 TB spațiu de stocare UFS 4.0
GPUAdreno 830
Sistem de operareAndroid 15
ConectivitateDual SIM (eSIM + nanoSIM), 5G, Wi-Fi a/b/g/n/ac/6e/7, dual-band sau tri-band (2.4, 5 și 6 GHz), bluetooth 5.4, NFC, difuzoare stereo, USB Type-C 2.0, localizare dual-band pe GPS, GLONASS, Galileo, QZSS și Beidou, cititor de amprentă pe lateral (integrat în butonul Power), buton AI
Camere foto și videoSenzori ecran extern:

- wide de 50 Megapixeli cu f/1.8, 24mm, 1/1.56 inch, 1µm, OIS și PDAF;

- ultrawide de 50 Megapixeli cu f/2.0, 12mm, 0.6µm, PDAF;

Filmează 8K cu 30 fps, 4K cu 30/60/120 fps;

Senzor ecran intern (cameră frontală):

- 50 Megapixeli cu f/2.0, 0.64µm, filmează 4K cu 30/60 fps
Baterie și Încărcare4700 mAh cu încărcare pe fir la 68W și încărcare wireless la 30W, încărcare wireless inversă cu 5W
Greutate199 grame
DimensiuniDeschis - 171.4 x 74 x 7.3 mm;

Pliat - 88.1 x 74 x 15.7 mm

Pachet, design și construcție

🔺Spatele este tapițat cu Alcantara originală, cum s-ar spune, material fabricat în Italia.

Aici, vă voi ruga să parcurgeți și articolul cu primele impresii, întrucât acel prim contact s-a axat în special, așa cum este și normal, tocmai pe partea de unboxing, design și construcție. Voi reveni și aici, firesc, cu câteva detalii. În primul rând nu pot să nu recunosc că este mare păcat că Motorola RAZR 60 Ultra nu primește în cutia de retail un încărcător, în pachet fiind husa, cu un accesoriu suplimentar, cablu cu mufe USB-C la ambele capete, agrafă pentru acces la slotul SIM și pliantele obișnuite (ghid de pornire rapidă, certificat de garanție și fișă de consum):

Repet și aici că nu mi se pare normal ca un flagship, cu un preț pe măsură, să nu aibă alături un încărcător, mai ales că Motorola RAZR 60 Ultra suportă puteri la încărcare de până la 68W, deci un adaptor compatibil nu va fi nici prea ieftin și nici prea ușor de găsit, în orice butic, cum s-ar spune.

În fine, pe de altă parte, husa ce vine alături de Motorola RAZR 60 Ultra este cu adevărat specială. Nu doar că este de o calitate impresionantă, cu plastic gros pe interior, respectiv piele la exterior. Totul inspiră eleganță și arată clar că acest smartphone este unul premium.

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, atenția la detalii este desăvârșită. Motorola RAZR 60 Ultra are pe spate Alcantara, în timp ce șasiul din aliaj de aluminiu și balamaua din oțel inoxidabil, deci nimic pe partea de materiale nu denotă lipsă de respect față de client, cum s-ar spune.

Inclusiv modul în care se deschide / închide (depliază / pliază) telefonul arată că inginerii responsabili cu dezvoltarea acestui smartphone au lucrat intens nu doar pentru a asigura o robustețe a sistemului (balamalei), ci un feeling mai premium. Astfel, nu simți nimic fragil, nimic care să denote sensibilitate, ba din contră. Ușoara rezistență pe care o întâmpini pe primele grade de când începe / se termină procesele de pliere / depliere aduc acea încredere că mecanismul balamalei este de nouă generație.

Da, după aproape trei săptămâni de teste, pot spune că Motorola RAZR 60 Ultra lasă impresia de fiabilitate, cu toate că nu pot emite eu niciun fel de garanție pe această direcție. Un smartphone cu piese în mișcare rămâne mai susceptibil unor eventuale defecțiuni, mai ales dacă nu este tratat cu ceva grijă. Motorola RAZR 60 Ultra are certificare IP48, deci apa sau alte lichide nu-l prea sperie deloc, însă praful rămâne un dușman feroce. Cifra „4” din IP48 relevă faptul că telefonul este rezistent doar în fața firelor de nisip sau a altor tipuri de obiecte cu dimensiuni mai mari de 1 mm… Așadar, ce este mai mic de atât tot are șanse de a crea ceva probleme balamalei, în special.

Oricum, una peste alta, Motorola RAZR 60 Ultra chiar este un pliabil reușit, din orice unghi l-ai privi și oricât de critic ai vrea să fii la adresa lui nu ai cum să nu fii corect în final și să nu recunoști să este de-a dreptul spectaculos, excelent fabricat și care emană apartenența la segmentul premium.

Ecrane și sunet

Motorola RAZR 60 Ultra
🔺Încercați să localizați cuta din această imagine, ca de altfel și din oricare alta din acest review…

Fiind vorba despre două ecrane, voi începe cu cel extern, cel convențional, de 4 inch. Doar că nici acesta nu este tocmai convențional, fiindcă este „străpuns” de cele două camere principale ale telefonului. Implementarea este foarte reușită, lentilele nu ies foarte tare în afara liniei de profil a ecranului. Sunt două inele metalice în jurul sticlei lentilelor, inele ce sunt ușor depărtate de sticla ecranului, atât cât să poți introduce unghia acolo. Din păcate, asta înseamnă că se mai strecoară pe acolo ceva praf, care uneori este mai greu de scos, fiind nevoie de o mică perie cu fire moi spre a nu deteriora nimic. Dar, sunt doar detalii, nimic grav în utilizarea cotidiană. Ecranul extern are două colțuri puternic rotunjite, continuând linia șasiului, pentru ca celelalte două să fie la unghi drept, urmărind linia zonei cu balamaua.

În fine, acestea sunt fost informații pe care era poate mai recomandat să le fi pus la capitolul precedent, aici revenim la ecranul extern, cel care ocupă foarte mare parte a elementului în care este integrat. Are o rezoluție ce conturează fin orice detaliu, iar asta este foarte important, fiindcă aici se aglomerează uneori  mai multe informații. Culorile sunt tipice unui AMOLED, adică intense, contrastul infinit, cu un negru perfect, iar luminozitatea maximă, deși nu neapărat uluitoare, face față fără probleme inclusiv afară, într-o zi însorită. Răspunsul tactil este foarte precis, ceea ce contează, din nou, foarte tare la un display de acest fel. Chiar și rata de refresh este mai mult decât suficientă pentru acest ecran, nu cred că era nevoie chair de 165Hz, dar de ce să ne văităm de așa ceva?! 

Ecranul flexibil, cel care se pliază, este și el superb. Motorola RAZR 60 Ultra a primit un nou display aici, față de cel al generației trecute, unul o idee mai mare pe diagonală (7 vs. 6.9 inch), cu o rezoluție și ea ușor superioară, dar cu o luminozitate maximă în peak cu mult mai ridicată – 4500 vs. 3000 niți. Iar aici trebuie să spun că nu există nicio șansă să ratezi ceva pe acest ecran chiar și dacă razele solare ajung direct perpendicular pe el. Foarte bine, pe această direcție, cu o completare – trebuie lăsată luminozitatea maximă pe Auto, altfel pe Manual, chiar dacă este dusă la 100%, nu urcă la fel de sus și s-ar putea să nu fie suficientă în anumite cazuri (extreme).

Rezoluție și aici foarte înaltă, culori foarte vii, dar nu deranjat de saturate, contrast cu negru perfect și unghiuri foarte largi de vizualizare.

Capturi de ecran din meniul cu setări ale afișajului de pe Motorola RAZR 60 Ultra:

Ce însă contează poate mai tare la acest display este… cuta! Da, cuta care se formează inevitabil la orice pliabil, deci și la Motorola RAZR 60 Ultra. Păi, această cută este aproape inexistentă. Exagerez puțin, recunosc, dar sincer este cea mai  „inofensivă” cută din mai tot ce am testat până acum. În unele cazuri (adică cu ecranul aprins) aproape că nu este de remarcat, însă nici la atingere mai că nu este de găsit, dacă nu o cauți expres. Deci, foarte, foarte bună implementare la nivel de ecran pliabil la Motorola RAZR 60 Ultra.

Sunetul stereo este și el desăvârșit, să-l numesc. Am găsit și mai bun și mai puternic de atât la Motorola, dar în niciun caz nu pot spune că acest sunet nu este bun. Nici pe departe! Este un sunet ce depășește atât la calitate, cât și la intensitate, multe, cele mai multe telefoane din piață, iar pe cele pliabile de tip flip cu care concurează direct le cam pune la respect, să zic așa. Avem și un bass prezent în doze corecte și care nu este forțat, ci adus în față cât trebuie, iar mediile sunt extrem de clare, de bine conturate. Înaltele nu sunt cele mai „intruzive”, dar sunt și ele acolo. Volumul maxim? Impresionant, deși, repet, alte telefoane Motorola sunt ceva mai puternice.

Una peste alta, Motorola RAZR 60 Ultra este un super smartphone pentru multimedia, nu are cum să dezamăgească.

Hardware, sistem de operare și aplicații

🔺Perplexity și Copilot integrați în Moto AI, dar și Gemini este prezent ca aplicație separată…

Totul de nivel flagship aici, Motorola RAZR 60 Ultra nu face compromisuri datorită faptului că este un pliabil. Avem cel mai puternic procesor din lumea Android a acestui moment, cu un GPU extrem de capabil, niciun joc nu-l pune în dificultate, iar memorie RAM și spațiu de stocare sunt și ele din plin.

Capturi din CPU-Z cu informații despre Motorola RAZR 60 Ultra:

În bunul spirit Motorola, și acest RAZR 60 Ultra a primit un sistem de operare Android curat, adică fără intervenții la nivel de design al interfeței. Există totuși Hello UX, care adaugă multiple opțiuni și funcții suplimentare celor dintr-un Android nativ. Sunt multe care, cum altfel, se folosesc de Inteligența Artificială spre a genera o experiență de utilizare mai personalizată, să-i spunem. 

Moto AI pe Motorola RAZR 60 Ultra:

Pentru accesarea rapidă a funcțiilor integrate în Moto AI, există pe Motorola RAZR 60 Ultra chiar un buton fizic dedicat. Ce găsit diferit față de alte implementări ale unui asistent AI pe Android, este că la Motorola RAZR 60 Ultra îi avem pe Copilot, de la Microsoft, și Perplexity integrat în Moto AI, și nu pe Gemini, de la Google. Poate și mai interesant este că există și Gemini preinstalat pe Motorola RAZR 60 Ultra, deci ai practic la  dispoziție doi asistenți AI, unii dintre cei mai capabili ai momentului, aș aprecia eu.

Android 15 cu interfața Hello UX pe Motorola RAZR 60 Ultra:

Ca aplicații preinstalate pe Motorola RAZR 60 Ultra, avem cea mai mare parte a celor din suita Google gata prezente, plus Ajutor dispozitiv, Dolby Atmos, Family Space, Feedback, Fundaluri inteligente, Jocuri, Moto, Moto Migrate, Moto Secure, Moto Unplugged, Notificări Moto, Notițe, Smart Connect și Moto AI de la Motorola. Acestora li se adaugă, din fabrică, Facebook, LinkedIn, Meteo, Opera, Recorder, Spotify și TikTok.

Performanță

🔺Alte smartphone-uri cu Snapdragon 8 Elite se apropie și chiar depășesc bariera de 3 milioane de puncte în AnTuTu, dar aici intervine un throttling serios în sarcinile prelungite.

Spuneam mai sus că Motorola RAZR 60 Ultra este un flagship cu acte în regulă, care, vedem mai jos, atinge scoruri foarte ridicate în testele sintetice, doar că trebuie făcută și o mențiune. În sarcini prelungite apare un throttling destul de evident. Adică, în primele zeci de secunde totul se derulează cu maximă repeziciune, pentru ca mai apoi, pe măsură ce sub carcasă cresc temperaturile, procesorul și, eventual acceleratorul grafic, să fie temperate prin scăderea tensiunii de alimentare, care duce la performanțe evident mai reduse. Din această cauză, la exterior temperaturile nu cresc simțitor, telefonul nu se încinge, deși devine ceva mai cald. Practic, imediat ce senzorii înregistrează temperaturi mai mari în punctele cheie de pe placa de bază, software-ul limitează capabilitățile și astfel telefonul devine mai lent. Asta nu înseamnă că la o folosire normală va sesiza cineva vreo diferență în comportament. Nici chiar în jocuri nu pot spune că utilizatorul comun va remarca ceva scăderi de fps, iar dacă ești gamer înrăit nu văd de ce ai alege un Motorola RAZR 60 Ultra, cum de altfel orice alt pliabil.

Teste benchmark

Smartphone
Motorola RAZR 60 Ultra
AnTuTu v10.4.92264638puncte
PCMark 10
Work 3.0 Performance
Storage 2.0
Internal Sequential Read
Internal Sequential Write

20795 puncte
174622 puncte
3130.09 MB/s
2741.54 MB/s
Geekbench 6 v6.4.0
CPU Single-Core
CPU Multi-Core

2718 puncte
8182 puncte
3DMark
Sling Shot (OpenGL ES 3.0)
Sling Shot Extreme (OpenGL ES 3.1)
Wild Life (Vulkan)
Wild Life Extreme (Vulkan)
Solar Bay (Vulkan)
Steel Nomad Light (Vulkan)

Maxed Out!
Maxed Out!
Maxed Out!
5842 puncte
10590 puncte
2387 puncte

Testele de benchmark rulate pe Motorola RAZR 60 Ultra:

Conectivitate

Viteze Wi-Fi Motorola RAZR 60 Ultra
🔺Viteze foarte înalte prin Wi-Fi, grație modulului Wi-Fi 7 și, mai ales, al benzii pe 6 GHz.

Nimic de reproșat aici, Motorola RAZR 60 Ultra este un smartphone 5G dual SIM, în cazul de față cu un nanoSIM fizic + un eSIM. Wi-Fi urcă până la ediția 7, tri-band (2.4, 5 și 6 GHz), Bluetooth este în versiunea 5.4, din nou excelent, iar NFC nu lipsește nici el. Localizarea se face prin GPS, GLONASS, Galileo, QZSS și Beidou.

Pe partea de elemente fizice de conectivitate avem (cu telefonul depliat) pe latura de jos portul USB-C, slotul pentru cartela nanoSIM, difuzorul principal multimedia și microfonul pentru apeluri; pe stânga este  butonul AI plus un microfon secundar, sus vedem alte două orificii pentru ceea ce ar părea alte două microfoane, în timp ce pe laterala din dreapta apar cele două butoane pentru reglarea volumului și cel Power, în care este integrat și senzorul de amprentă.

Senzorul de amprentă funcționează doar la atingere, nu este nevoie de alte acțiuni spre a debloca ecranul, de exemplu. Rata de recunoaștere este aproape ideală, doar să nu așezi degetul corespunzător să apară erori, iar timpul de răspuns este aproape instant.

Camere foto și video

🔺Cele două camere de pe „spatele” telefonului și LED flash-ul de lângă ele nu ocupă prea mult din suprafața ecranului extern.

Trei senzori în total pe Motorola RAZR 60 Ultra, cu doi pe exterior + unul frontal, integrat în ecranul pliabil. Interfața aplicației Camera este ceva mai diferită decât la smartphone-urile clasice, întrucât acest pliabil permite folosirea ecranului extern și a celor doi senzori de acolo spre a capta selfie-uri sau alte tipuri de poze în acest scenariu.

Interfața aplicației Camera de pe Motorola RAZR 60 Ultra:

Primele exemple pe care le dau sunt cele de zi, unde am pus la treabă senzorul Ultrawide, cât și pe cel wide, cu care am captat la focala standard, dar cu care am realizat și poze cu zoom 2X. Exemplele sunt grăitoare, zic eu, în sensul că sunt prea puține ce pot fi reproșate, iar asta nu doar pentru că Motorola RAZR 60 Ultra este un pliabil flip, ci avem fotografii de foarte bună calitate la modul general, adică inclusiv prin comparație cu flagship-uri clasice.

Poze Ultrawide 0.5X, Wide 1X și Zoom 2X tot cu camera wide realizate cu Motorola RAZR 60 Ultra:

Senzorul Ultrawide beneficiază de aportul unui sistem de autofocus care permite punerea în clar a subiectului de la doar circa 2 – 3 centimetri, așa că pozele de tip Macro sunt posibile și arată chiar foarte bine.

Poze tip Macro realizate cu camera Ultrawide de pe Motorola RAZR 60 Ultra:

În lumină slabă, atunci când activezi modul Vedere Nocturnă, Motorola RAZR 60 Ultra nu se descurcă deloc bine cu senzorul Ultrawide, în special ca detalii, ca definiție nu este ce trebuie. În schimb, cu senzorul principal Wide situația se schimbă la 180 de grade în bine, nu ar fi mai nimic de reproșat.

Poze în low-light cu modul Vedere Nocturnă activat pe Motorola RAZR 60 Ultra (Ultra Wide 0.5X și Wide 1X):

Camera dispusă în ecranul pliabil, într-un decupaj bulină ceva cam mare, se descurcă și ea foarte bine, mai nimic de reproșat nici aici.

Poze realizate cu camera frontală de pe Motorola RAZR 60 Ultra (Ultrawide și Wide, fără și cu mod Portret):

Spuneam la începutul acestui capitol că Motorola RAZR 60 Ultra permite realizarea de selfie-uri chiar și cu cele două camere din ecranul extern, așa că iată cum arată astfel de imagini. Din partea mea, doar faptul că pozele sunt pătrate poate fi adus ca un minus, în rest nimic de reproșat.

Poze selfie realizate cu camerele spate de pe Motorola RAZR 60 Ultra (Ultrawide și Wide, fără și cu mod Portret):

Pe filmare, Motorola RAZR 60 Ultra punctează excelent nu doar prin specificațiile oferite, ci și la analiza capturilor. Telefonul poate filma la rezoluție maximă 8K cu 30 fps (doar cu senzorul Wide), iar la 4K poate urca până la 120 fps (din nou, doar cu senzorul Wide). La 4K 60 fps poți filma inclusiv cu senzorul Ultrawide, dar dacă ai început filmarea cu acesta nu mai poți trece în timpul filmării la senzorul Wide, ceea ce mi se pare un minus destul de mare. De aceea, aveți mai jos două exemplu de clipuri video 4K 60 fps, primul realizat cu senzorul Ultrawide, al doilea cu cel principal, în care am dat și zoom 2X de câteva ori. Pentru a putea trece prin ambii senzori în timpul filmării trebuie să alegi filmarea 4K cu 30 fps sau mai jos de atât.

Clip video 4K 2160p 60 fps filmat cu camera Ultrawide de pe Motorola RAZR 60 Ultra:

Cu senzorul Ultrawide filmarea nu este ceva special, nici nimic rău nu pot spune că am remarcat. Oricum, nu se ridică la nivelul impus prin preț. 

Clip video 4K 60 fps filmat cu camera Wide (1X și 2X) de pe Motorola RAZR 60 Ultra:

Cu senzorul Wide, clipurile video sunt foarte bune, atât la nivel de detalii, cât și la culori, contrast și interval dinamic, unde chiar am remarcat unul extins. Totodată, autofocusul este exact, iar stabilizarea foarte eficientă, inclusiv partea de panning este foarte fluidă, fără acele „hopuri” care mai apar în alte cazuri.

Autonomie

🔺Bateria de 4700 mAh este printre cele mai generoase din segmentul pliabilelor tip flip.

Motorola RAZR 60 Ultra crește serios capacitatea bateriei față de generația trecută, avem acum un acumulator căruia cu greu îi mai poți spune mic. Cei 4700 mAh își arată potențialul în viața de zi cu zi, când Motorola RAZR 60 Ultra nu dezamăgește deloc, iar ca pliabil de tip flip aș spune că impresionează. Poți prinde chiar și două zile departe de priză, cu o folosire normală, poate ceva mai ușoară, dar chiar și forțat destul de tare telefonul nu trebuie dus la priză până seara, dacă de dimineață ai avut bateria plină. Bine, foarte bine și aici.

Încărcarea se poate face cu maxim 68W, din nou excelent pentru un pliabil de tip flip. De fapt, cred că Motorola RAZR 60 Ultra stă cel mai bine aici din segmentul unde concurează, cu precizarea că ar fi fost ideal să avem adaptor rapid direct din cutie. Pe de altă parte, revin cu aprecierile la nivel de încărcare, fiindcă Motorola RAZR 60 Ultra suportă încărcare wireless cu nu mai puțin de 30W, dar oferă și încărcare wireless inversă, cu maxim 5W.

Preț

Motorola RAZR 60 Ultra 16 + 512 GB6.499 de lei la Vodafone, cu diferite oferte la contractarea unui abonament nou, la portare sau la prelungire (preț valabil la data publicării acestui review).

Motorola RAZR 60 Ultra
4.2 / 5 Gadget Score
Pro
  • design extrem de reușit, construcție de nivel premium, cu materiale de top, certificare IP48;
  • husa din pachet este de cea mai bună calitate și asigură și o protecție ridicată unui astfel de pliabil;
  • ecranul exterior este mare și are tot ce-i trebuie, inclusiv rată de refresh de 165Hz;
  • ecranul interior, cel pliabil, este excelent oricum l-ai analiza (culori, luminozitate, rezoluție, rată de refresh la 165Hz etc), iar cuta este aproape invizibilă și abia dacă o simți la atingere;
  • sunet extern stereo de foarte bună calitate și la o intensitate maximă mult peste medie;
  • Android 15 lăsat ca aspect precum unul nativ + interfață Hello UX care rulează impecabil și care aduce suplimentar o multitudine de opțiuni și funcții folositoare;
  • rezultate foto foarte bune de la toți senzorii, iar pe filmare camera wide se descurcă cu adevărat bine (vezi și puncte contra);
  • autonomie foarte bună și încărcare extrem de rapidă, în special pentru un pliabil.
Contra
  • fără încărcător în pachet;
  • procesorul intră în throttling destul de rapid, astfel performanțele au de suferit (pentru utilizatorul obișnuit acest comportament nu va fi sesizabil);
  • camera Ultrawide nu se descurcă cel mai bine cu modul Vedere Nocturnă și nici la filmarea 4K, unde, mai mult, nu poți trece în timpul filmării 4K 60 fps de la Ultrawide la Wide sau alte perspective;
  • preț de lansare ridicat.
Concluzii

Motorola RAZR 60 Ultra este acel pliabil flip al momentului pe care îl pot recomanda fără rezerve la acest moment. A evoluat mult prin această generație, aproape tot ce face, face bine, iar minusurile pe care le-am descoperit nu sunt tocmai de neiertat. Singurul lucru care te dă înapoi este, fără discuție, prețul, cel puțin cel de lansare este prea mare. Dar, așa cum ne-a obișnuit Motorola mai mereu, mă aștept ca în câteva luni să vedem reduceri din ce în ce mai serioase, până la punctul la care RAZR 60 Ultra să se transforme într-un best-buy în segmentul unde concurează.

Design
Ecran
Conectivitate
Hardware
Software
Foto
Video
Autonomie
Pret / Specificatii

Motorola RAZR 60 Ultra a fost testat timp de 20 de zile și va rămâne la noi. Întreg conținutul acestui review aparține strict autorului și nu a fost aprobat sau editat de altcineva.

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.

Televizor QD-MiniLED TCL 65C9K – review (Cât de accesibil poate fi un televizor vârf de gamă?)

Reviews
/
/
16 iun.
Înainte de a ajunge în magazinele de specialitate de la noi, am primit la test cel mai tare smart TV de la TCL pe care compania chineză l-a pregătit pentru anul acesta. Este versiunea cu cea mai mică diagonală a seriei, acest model fiind disponibil și în 75 și 85 inch. Fără a mai insista…

Tableta flagship Huawei MatePad Pro 12.2 inch este disponibilă de astăzi și în România cu o ofertă specială de lansare

Tablete
/
/
16 iun.
În octombrie anul trecut testam tableta Huawei MatePad Pro 12.2 PaperMatte Edition, care a impresionat la majoritatea capitolelor de analiză, iar acum aflăm că ediția 2025, deci versiunea ușor actualizată, este disponibilă comercial în țara noastră. Există și o ofertă specială de lansare pentru Huawei MatePad Pro 12.2” 2025, care se desfășoară de astăzi, 16…

5 aspecte legate de Huawei Pura 80 Ultra – tehnologii de top pe camera foto (diafragmă variabilă pe senzorul wide, tele / periscop cu 2 opțiuni de zoom pe un singur senzor)

Smartphones
/
/
15 iun.
Huawei a lansat cel mai avansat smartphone din oferta sa curentă. Se numește Huawei Pura 80 Ultra și s-ar putea la un moment dat să-l descoperim și în oferta magazinelor din țara noastră.