De obicei dau multe detalii despre produsele testate, dar de data asta, oricât de explicit aș vrea să fiu, nu cred că o să iasă la final un review prea lung. Asta fiindcă azi vă prezint un mousepad și, chiar dacă acesta aduce iluminare RGB și pad pentru încărcare wireless a telefoanelor mobile compatibile, tot nu cred că se vor aduna prea multe cuvinte. Vedem noi până la sfârșit dacă am avut dreptate.

Trust GXT 750 Qlide RGB este încadrat în categoria de produse de gaming, în special din cauza iluminării RGB de care dispune. Mai multe în rândurile ce urmează, deocamdată vedem principalele caracteristici.

Specificații mousepad de gaming cu încărcare wireless Trust GXT 750 Qlide RGB:

  • Dimensiuni: 350 x 250 x 4 mm;
  • Suprafață dură din plastic ce asigură frecare redusă;
  • Margini și logo cu iluminare RGB;
  • Pad de încărcare wireless Qi cu putere maximă de 10W.

Design

Cutia în care Trust GXT 750 Qlide RGB ajunge la client este cu doar o idee mai mare decât produsul în sine. Înăuntru, pe lângă mousepad, mai găsim un cablu microUSB – USB, un ghid de utilizare, un pliant cu informații de securitate și un sticker cu logo-ul GXT (pe care am omis să-l prind în poză):

Odată scos din cutie, observăm că mousepad-ul este unul de tip tare, și nu unul flexibil, niciatât să se poată rula. 

Suprafața de sus este din plastic foarte ușor rugos, dar alunecos, nu de tip cauciucat. Este o suprafață rapidă, ce-i va permite mausului să gliseze fără a întâmpina mai deloc rezistență.

În colțul din dreapta-jos vedem logo-ul GXT, în colțul din stânga-sus este pad-ul pentru încărcarea wireless a dispozitivelor compatibile Qi, iar în partea de sus din mijloc sunt cele două butoane pentru controlul iluminării RGB. Între aceste butoane este un LED ce se aprinde albastru când mousepad-ul este alimentat cu energie electrică.

De jur-împrejurul marginilor vedem o fâșie din plastic transparent pe unde reușesc să ilumineze LED-urile RGB. Iluminare RGB vine și din spatele logo-ului GXT.

Pe laterala de sus, la jumătate, este portul microUSB, prin intermediul căruia alimentăm mousepad-ul.

Pe partea inferioară, mousepad-ul Trust GXT 750 Qlide RGB aduce o suprafață din cauciuc cu model în zig-zag, ce aderă excelent pe orice fel de masă sau birou. Odată așezat, cu greu îl poți face să plece din locul său fără să-l ridici.

Din punct de vedere al construcției, deși nu este un produs tocmai ieftin, Trust GXT 750 Qlide RGB se prezintă bine. Materialele sunt de calitate, la fel și asamblarea. Totul pare solid și durabil. 

Utilizare

Să încep cu pad-ul ce permite încărcarea wireless a dispozitivelor compatibile cu standardul Qi. În principal smartphone-urile vor poposi pe această suprafață. Zona de încărcare wireless este poziționată în colțul din dreapta-sus și este marcată printr-un cerc desenat cu linii întrerupte, în interiorul căruia vedem celebrul semn de tip fulger ce ne duce imediat cu gândul la energie electrică.

Să mai spun că, pentru a beneficia de până la 10W putere de încărcare wireless este nevoie de un încărcător cel puțin pe standardul de încărcare QuickCharge 2.0. Este acceptat și unul pe standard QuickCharge 3.0. Pentru încărcări Qi de 5 sau 7.5W este nevoie de un încărcător pe USB ce poate oferi la ieșire 2A.

Așadar, dacă conectăm mousepad-ul Trust GXT 750 Qlide RGB direct la un port USB 2.0 al PC-ului, vom oferi o putere prea mică pentru pad-ul de încărcare wireless Qi. Eu recomand ca Trust GXT 750 Qlide RGB să fie alimentat cu un încărcător dedicat pe USB de minim 2A/5V. Poți folosi cablul microUSB – USB din pachet, ce are o lungime de 2 metri. Acesta are un înveliș din țesătură textilă și se simte solid și durabil.

Iluminarea RGB a mouspad-ului Trust GXT 750 Qlide RGB se activează automat imediat ce dispozitivul este conectat la o sursă de curent. Nu contează puterea de ieșire a sursei de alimentare pentru ca iluminarea RGB să funcționeze, poți foarte simplu să conectezi cablul USB direct la computer.

Sunt 3 moduri de iluminare RGB, ce pot fi selectate alternativ, după apăsări repetate ale butonului din stânga de pe mousepad. Poți alege între una dintre cele 7 culori ce vor lumina în mod continuu, poți alege modul de iluminare ciclu de culori, ce va trece alternativ în ritm de puls prin toate cele 7 nuanțe, și modul de iluminare curcubeu, ce va ilumina în același timp în mai multe culori pe toată marginea mousepad-ului. Tot timpul logo-ul GXT se va asorta cu iluminarea de pe margini.

Din butonul din dreapta poți alege între trei niveluri de intensitate a iluminării. Nu aș spune că la maxim sunt șanse mari să deranjeze iluminarea RGB a mousepad-ului Trust GXT 750 Qlide RGB, dar poate că sunt și unii ce-și vor dori o iluminare mai subtilă. Dacă ții apăsat continuu mai mult de 3 secunde acest buton, vei opri complet iluminarea RGB.

Dacă vorbim despre funcția principală a unui mousepad, aceea de a ”plimba” un maus pe el, pot spune că Trust GXT 750 Qlide RGB este un mousepad rapid. Cu un maus de calitate nu vei simți practic nicio rezistență din partea suprafeței, mausul va aluneca pe plasticul rigid cu foarte mare lejeritate.

Poți folosi cu succes atât mauși optici, cât și cu laser. Nu știu cine mai are maus ”analog”, cu bilă, dar probabil că va merge foarte bine și unul din acela.

Preț

Mousepad cu încărcare wireless Trust GXT 750 Qlide RGB240 de lei pe eMAG.ro

Concluzii

Mousepad Trust GXT 750 Qlide RGB

Nu mi se pare tocmai normal să-ți pui telefonul la încărcat pe un mousepad de gamig în timp ce te joci. Poți oricând să faci o mișcare mai ”agitată” și să te trezești că ai lovit smartphone-ul cu mausul. Sigur, poți folosi pad-ul de încărcare wireless doar atunci când nu te joci sau când doar navighezi pe internet sau desfășori activități mai ”liniștite” pe calculator.

În fine, în rest ce ar mai fi de spus despre Trust GXT 750 Qlide RGB, un mousepad ce este totuși mai mult decât un simplu mousepad. Doar punctele pro și contra, pentru că iar am reușit să lungesc un review ce putea fi mult mai ”compact”.

PRO

  • calitate bună de fabricație;
  • suprafață rapidă, tocmai bună pentru gaming;
  • pad de încărcare wireless Qi ce poate oferi până la 10W;
  • iluminarea RGB poate fi de mai multe feluri și poți regla și intensitatea.

CONTRA

  • nu poți controla modurile de iluminare RGB decât de pe mousepad, acesta nu este recunoscut de computer odată conectat la el și nu există program pentru PC care să-ți dea posibilitatea de a sincroniza iluminarea RGB cu cea a altor periferice sau componente.