Software

Uite o funcţie pe care o aştept cu interes în standardul unui browser, una care ne-ar putea scăpa de grija produselor „îmbrăcate” frumos prin review-uri false.

Mozilla testează zilele acestea pe un număr limitat de utilizatori din Statele Unite ale Americii o funcţie denumită „Review Checker”. Aceasta este integrată în browser-ul Firefox şi permite utilizatorilor să vadă review-urile false atunci când intenţionează să cumpere un produs online.

Noua funcţie se foloseşte de tehnologia celor de la Fakespot, companie achiziţionată de Mozilla anul acesta. Cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a unui sistem de machine learning, funcţia va avea capacitatea de a detecta similarităţi, şabloane între review-uri, astfel încât acestea să fie deconspirate şi catalogate drept review-uri false.

Tehnologia testată de Mozilla există deja sub forma unei aplicaţii Fakespot, una disponibilă atât pe iOS, cât şi pe Android. Dacă utilizaţi mai mult varianta desktop, puteţi folosi funcţia pe site-ul fakespot.com, cât şi extensie pentru Firefox, Chrome sau Safari.

Sursa: theverge.com