Smartphone

La standul ASUS din cadrul MWC Barcelona 2014 au fost prezentate și cele trei telefoane ASUS din noua gamă: Zenfone 4, Zenfone 5 și Zenfone. Debutul oficial a avut loc pe scena de la CES 2014, început de ianuarie.

Am început cu modelul entry-level, ASUS Zenfone 4. Urmează să debuteze și în țara noastră, iar prețul s-ar situa undeva sub pragul a 500 de lei.

Specificații complete pentru ASUS Zenfone 4: 

– display TFT de 4 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3;

– procesor Intel Atom Z2520 de tip dual-core la 1.2 GHz, PowerVR SGX544MP2, 1 GB RAM, 4 / 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 64 GB;

– Android 4.3 Jelly Bean și update în viitor la Android 4.4 KitKat;

– 3G cu viteze în download de până la 42.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 5 Megapixeli, cameră frontală;

– baterie de 1200 mAh, 115 gr. și grosime cuprinsă între 6.3 și 11.2 mm grosime.

infotouch-gadget-mwc-2014

Primul element cu care ASUS Zenfone 4 iese în fața altor telefoane low-cost cu preț de sub 150 euro ar fi designul. ASUS a creat un produs frumos, linii drepte. Spatele este ușor bombat, mai subțire pe margini și-l face să dea un plus de grip. Plus că carcasa spate a lui Zenfone 4 utilizează un plastic mat.

Am navigat puțin prin meniu și pot spune că ASUS și-a pus amprenta serios asupra Android 4.3 Jelly Bean. Au promis update la Android 4.4.2 KitKat în viitorul apropiat, o veste bună. Display-ul cu matrice TN punctează la luminozitate, deși nu mă așteptam la acest aspect din partea unui astfel de panel.

Mai rămâne să vedem ce autonomie oferă bateria de 1200 mAh.

Clip video cu ASUS Zenfone 4:

Câteva fotografii cu ASUS Zenfone 4:

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.