Smartphone

În cadrul standului României de la MWC Barcelona 2015 a fost prezentat și smartphone-ul Allview X2 Soul PRO, telefon cu suport pentru 2 cartele SIM și grosime de 5.5 mm. În esență aș spune că este identic cu Allview X2 Soul pe partea de design, dar cu un hardware actualizat.

Specificații pentru Allview X2 Soul PRO:

– display Super AMOLED de 5.2 inci cu rezoluţie FullHD (1920 x 1080 pixeli) cu o densitate a pixelilor de 424 ppi, realizat utilizând tehnologia Full Lamination;

– procesor octa-core MediaTek pe 64 biţi tactat la 1.7 GHz, accelerator grafic Mali-T760 MP2, 2 GB memorie RAM şi 16 GB memorie internă;

– Android 5.0 Lollipop;

– cameră foto de 13 megapixeli cu senzor Sony IMX214, flash LED şi camera frontală de 8 megapixeli cu senzor OV8858;

– 4G /  LTE cu viteze de download de până la 150 Mbps, dual-sim, Wi-Fi, Wi-Fi hotspot, DLNA, bluetooth 4.1, GPS cu A-GPS, GLONASS, microUSB 2.0, jack de 3.5 mm, radio FM;

– baterie de 2700 mAh, 5.5 mm grosime și 126.5 grame.

Design 

Allview-X2-Soul-PRO (12)

La stand erau versiunile pe alb și negru. Pe alb ai fi spus că este Allview X2 Soul. Colțurile sunt ușor mai rotunjite și un nou design pentru marginea laterală metalică. Pe negru are un plus de eleganță și prestanță. În mare ai spune că este un iPhone 5S care crește de la 4 inch la 5 inch, dar m-aș încumeta să spun că rețeta practicată de Gionee / Allview se situează la un nivel superior.

Are sticlă pe față și spate, dar nu adună amprentele la fel de repede ca Samsung GALAXY S6 sau telefoanele Sony protejate cu sticlă în partea frontală și pe spate. Arată a telefon de top, aș spune că va fi pe placul doamnelor și domnișoarelor, în mod special. Legat de design nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, mergeți într-un magazin ce-l expune și discutăm după aceea.

Ecran 

Allview-X2-Soul-PRO (1)

Super AMOLED de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli. Redă negrul bine de tot, restul de culori par a fi date puțin pe modul vivid, chestie întâlnită pe ecranele AMOLED, în general. Au adoptat soluția touch buttons pentru controalele de la bază, fără taste capacitive, de aici și realizarea unui telefon mai compact.

Unghiul de vizualizare și luminozitatea mi s-au părut a fi bune. La stand erau 2 sample-uri de pre-producție pe alb și negru. Telefonul urmează să debuteze din 1 mai 2015, momentan fiind adus la precomandă.

500Q HD DE 630x90

Hardware și sistem de operare

MediaTek de tip octa-core la 1.7 GHz pe ARM Cortex-A53, Mali-760MP2 GPU, 2 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD. Spațiul de stocare îl consider limitat, mai ales în contextul lipsei unui slot pentru microSD. Are un hardware suficient de bun să ruleze majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Googe Play în condiții optime. Știe și 4G cu viteze de până la 150 Mbps în download.

Nu pot spune prea multe legate de sistemul de operare pentru că am văzut 2 sample-uri de pre-producție, fără software-ul în versiune finală. Presupun că va aduce Android 5.0 Lollipop cu Berry UI, dar cu un custom launcher îl schimbați după cum doriți.

Concluzii 

Allview-X2-Soul-PRO (18)

Bateria de 2700 mAh la 10% activează un mod ce transformă X2 Soul PRO într-un feature phone capabil să primească apeluri și mesaje pentru 3 – 4 zile / 100 de ore. Ar fi suficiente și câteva ore. Oferă conectivitate dual-sim, iar grosimea se situează la 5.5 mm. Sunt și multe funcții pe partea software relaționate cu camera de 13 Megapixeli. Apropo, 8 Megapixeli pentru camera frontală, pentru selfie-uri cât mai bune.

Îl aștept la review pentru a vă oferi un plus de detalii legate de experiența de utilizare furnizată de Allview X2 Soul PRO.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.