Allview a ales MWC 2016 spre a prezenta două terminale: Allview X3 Soul PRO și Allview P8 Energy PRO. Primului i-am făcut un hands-on și de acum două zile aveți o impresie de început, se oferă un voucher de 400 lei, iar la 1600 lei primești un smartphone cel puțin interesant.

Allview P8 Energy PRO are un ecran AMOLED de 6 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3 2.5D, procesor MediaTek octa-core la 1.3 GHz, 3 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB.

Rulează Android 5.1 Lollipop și s-a promis update pe anul în curs la Android 6.0 Marshmallow. Oferă conectivitatea 4G în TDD și FDD-LTE, dual-sim, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, USB type-C, A-GPS și GLONASS. Ansamblul de camere foto și video este format dintr-un senzor de 13 Megapixeli ce filmează la 1080p și altul de 5 Megapixeli în partea frontală. Bateria este de 5020 mAh, iar grosimea nu trece de pragul a 8 mm, 209.8 gr

La baza display-ului de 6 inch se află o tastă fizică ce încorporează și cititorul de amprente + două taste capacitive cu rol de Back și customizare a ecranului de start.

Preț – 1899 lei, debut comercial de de la începutul lui aprilie 2016. Mă aștept ca la precomandă pentru o scurtă perioadă de timp să se ofere un voucher, așa cum procedează în momentul de față la X3 Soul PRO. Mă aștept să-l vedem listat și în oferta Telekom sau la Digi Mobil.

Allview P8 Energy PRO este îmbrăcat într-o carcasă metalică, două zone din plastic pe spate, pentru elementele de conectivitate. Nu simți în mod real cele 209.8 gr, cel puțin în cele câteva minute în care l-am întors pe toate fețele, nu l-am conștientizat ca pe un smartphone greu. Are o sumă de funcții software încorporate, dar punctele PRO și CONTRA, testele de benchmark & orice altă informație le oferim când va sosi la review.

Material de tip hands-on;

Galerie de imagini cu Allview P8 Energy PRO;

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.