Alături de Huawei P10 și Huawei P10 Plus a fost prezentat și Huawei Watch 2 – propunerea companiei chineze pe nișa smartwatch-urilor premium. 

Avem două variante:

  1. Huawei Watch 2 într-o ediție al cărui design are valențe sportive;
  2. Huawei Watch 2 Classic – produs ce punctează la eleganță.

Specificații cheie pentru Huawei Watch 2;

  • display AMOLED de 1.2 inch cu rezoluție 390×390 pixeli, 326 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass, certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful;
  • procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100 de tip quad-core la 1.1 GHz, 768 MB RAM și 4 GB spațiu de stocare;
  • 4G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.1, A-GPS și GLONASS;
  • baterie de 420 mAh, 57 gr. și 12.6 mm grosime.

Prin ce iese în evidență față de alte produse concurente?

Prin partea de conectivitate: 4G + Wi-Fi + bluetooth + GPS. Îi poți aduce un nanoSIM dedicat sau o cartelă prin care să dubleze numărul de pe smartphone. Poți să primești apelurile și notificările de pe telefon și când te afli la orice distanță de smartphone.

Rulează Android Wear 2.0, cele mai noi funcții implementate de către Google se găsesc pe Watch 2.0 și a fost evidențiată implicarea Google alături de Huawei în dezvoltarea smartwatch-ului.

Este cel mai ușor smartwatch cu conectivitate 4G – 57 gr. vs 86 gr. la Gear S3 Frontier sau 90 gr. la LG Watch Sport. GPS-ul integrat s-ar putea să fie un element cu adevărat important pentru cei ce-și doresc o monitorizare cât mai exactă a activităților desfășurate peste zi sau navigație turn-by-turn la încheietură. Cei 4 GB preinstalați permit stocarea a peste 200 de melodii în format mp3, prin căști bluetooth poți să accesezi playlist-ul de pe Watch 2. Are suport pentru plățile prin Android Pay, dar nu cred că această tehnologie va sosi prea curând în țara noastră.

Bateria lui Watch 2 ar oferi 2 zile de autonomie în condiții normale de utilizare, 7 ore de monitorizare a ritmului cardiac + tracking al poziției în regim continuu prin GPS.

Prețul recomandat – 399 euro, iar din aprilie s-ar putea să-l vedem și în țara noastră.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.