Smartphone

Google își dorește să dezvolte sistemul de operare Android fără a fi limitat de către dispozitivele cu specificații low-cost. În 2017 au anunțat Android 8.0 Oreo (Go Edition) pentru telefoane mobile cu preț de până în 100 dolari. 

Android Go Edition aduce funcții de bază, gândit de la bun început să ruleze pe hardware modest. Compania americană a punctat faptul că primele terminale cu acest software le vom descoperi în cadrul MWC 2018 din Barcelona și au precizat că prețurile vor fi chiar și în jurul a 50 dolari (vă dați seama că discutăm de smartphone-uri cu procesoare quad-core antice, 1 GB RAM, 8 GB stocare etc).

Bănuiesc că prin aceste modele caută vânzări cât mai puternice în piețele emergente: Africa, unele țări din America de Sud, India, diverse piețe asiatice. În Europa aș spune că Xiaomi Mi A1 se descurcă impecabil, aici deja aș spune că un client se orientează din ce în ce mai tare spre performanțe, cameră foto și video etc.

Sursa: Blog.google.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.