De mult timp m-am gândit să scriu o postare despre, să spunem, gadgeturile mele. Nu găsesc un termen mai potrivit spre a reuni lucruri cu funcţii atât de diferite. Trăim într-o lume ahtiată după tehnologie. Mereu ne dorim un telefon, o cameră foto sau video, un notebook cât mai performante şi cu dotări sofisticate.
         Îmi place domeniul şi să “vedem” ce am prin jurul meu:

1. Notebook Asus X51 Rseries – şi-a făcut treaba şi încă este la datorie. I-am updgradat ram-ul de la 1056 la 2048 Mb. Principalul neajuns este hard-diskul de 80 Gb. Procesorul este un dual-core la 1,86 Ghz. Displayul este wide de 15,5 inch. După 2 ani de zile bateria se consumă în 15 minute (a fost şi intens utilizat). A costat 2.350 Ron la DcShop.

2. Acces Point Wireless G TrendNet – având laptopul mi-am dorit şi mobilitate. Aşa că am cumpărat un adaptor wireless la un preţ rezonabil – 105 Ron (tot de la dcShop).

3. Tastatură şi mouse Genius LuxeMate 600 Laser –  a trebuit să scriu câteva lucrări de amploare pe notebook şi tastatura lui dădea semne de “oboseală” aşa că i-am găsit soluţia (89 Ron).

4. Samsung S5230 – de la mobilul ăsta am primit mai mulţi vizitatori decât îmi puteam imagina via google. Este un telefon cu touch la un preţ rezonabil. Dintre dotări nu pot enumera decât: camera foto de 3,15 Megapixeli (câteva fotografii cu ea şi un clip), accelerometrul, suportă microSD de până la 8 Gb, restul aici. A costat 150 Ron la un abonament de la reţeaua aia verde. :)

5.  Canon Legria FS200 – precizez că la cameră video sunt doar utilizator temporar. Am scris despre ea. Are zoom optic 40X (test) şi vine în pachet cu un SD de 8 Gb. Este foarte uşoară şi preţul său este în jurul a 1200 – 1300 Ron.

6.  Samsung E590 – desenat de Jasper Morrison. Acum este al soţiei mele. Un mobil micuţ şi foarte drăguţ. Este similar cu S5230 dar nu are touch. Tot de la Cosmote – sub 120 Ron la abonament.

7. Genius G-Shot P436. Am camera foto de peste 4 ani de zile. Am primit-o de la o prietenă. Am făcut mii de fotografii şi încă o mai folosesc. Are doar 4,1 Mepaxieli. Cere schimbare şi abia aştept să trec la ceva mai profesionist.

8. Altele: Căşti Teac HP2R, gamepad Genius, gamepad Apollo GP 3000(force feedback – thx Darius)
         Cam atît deocamdată, pe viitor sper să ajung a vorbi de mai multe.
         Am adăugat din wish-list:
     9.  Colling pad pentru laptop;

10. Samsung i550 – asta pentru că S5230 l-am pierdut. Achiziţionat la un superpreţ. Acum trebuie să găsesc aplicaţii pentru a pune în valoare sistemul Symbian serie 60. 

11. HDD extern de 500 Gb primit cadou de ziua mea :). A venit exact la timp căci trebuia să îmi cumpăr unul deoarece laptopul meu nu are decât 80 Gb spaţiu de stocare iar cei 500 sunt suficienţi pentru un an, un an şi ceva. Filmez destul de des şi fac fotografii într-un ritm accelerat. De aveam o cameră video full HD sau un aparat foto de tip dslr umpleam cei 500 Gb în două – trei luni :). 
12. LG KP502 – este telefonul soţiei de aproximativ o lună de zile. i550-ul meu este un telefon mai deştept. Am scris o serie de articole legate de acest touchscreen de bază. Este un mix nu prea reuşit în opinia mea dar mai bun decât unele oferte ale concurenţei. A costat aproape 250 de lei la continuarea unui abonament de 6 euro la Germanos în reţeaua Cosmote pe doi ani de zile. Telefonul costă la liber în jur de 450 lei.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.