Retelistica

Operatorul telecom Verizon din SUA a hotărât să-i sancționeze pe cei ce au plan nelimitat de date la 50 de dolari pe lună, mă rog, strict pe cei ce depășesc pragul a 100 de GB pe lună. Aceștia sunt obligați să-și schimbe planul tarifar, iar 100 GB în rețeaua Verizon costă…, 450 dolari. 

Ei spun că ar fi doar un grup minor ce face exces de zel în consumul de date, dar arată că până și acolo – Nelimitatul este limitat. Da, nu are nicio logică, dar fiecare companie telecom își lasă portițe pe care să le fructifice la un moment dat.

Presupun că vă aduceți aminte de acțiunea Orange, Telekom și Digi Mobil în momentul în care o campanie agresivă a Vodafone le afecta interesele. Acum avem un exemplu din afara țării noastre. Personal, nu cred că aș putea consuma peste 10 – 15 – 20 GB pe mobil. Ar fi complet aiurea să am o limitare pe internetul fix, acolo cred că se adună peste 100 – 200 GB pe lună, în mod lejer (Netflix, HBO Go, Digi Play, YouTube + browsing în regim de multe ore pe zi).

Mai multe detalii în articolul de la sursă.

Sursa: Arstechnica.com

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.