Retelistica

Nest este una dintre puținele achiziții ale Google pe partea hardware. De obicei, Google aduce companii software în portofoliu, plus că pe Nest au plătit și o căruță de bani, mai ales pentru potențial și nu pentru cifra lor de afaceri la nivelul lui 2014. 

Astea sunt discuții inutile, Nest Cam a primit debutul oficial și este unul dintre gadgeturile de pus într-o casă inteligentă. Un pic de istoric, Dropcam este o altă achiziție a gigantului american, iar Nest Cam este modelul DropCam Pro cu design îmbunătățit.

Preț în SUA – 200 dolari.

Nest Cam filmează la 1080p, filmează în infraroșu și încorporează un microfon și un speaker. Ultimul îți permite să transmiți un mesaj prin Nest Cam către cei aflați în locuința ta.

Nest-Cam-1

Noul gadget Google acționează ca o cameră de supraveghere conectată la internet. Sunt aplicații dedicate pentru iOS și Android, permite trimiterea de notificări când detectează mișcare în locuință. Streamingul de conținut video în regim live se realizează în mod gratuit. Dacă dorești să salvezi clipurile în cloud trebuie să alegi un abonament denumit Nest Aware:

10 dolari pe lună – 10 zile stocate în cloud;

30 dolari pe lună – 30 de zile stocate în spațiul virtual.

Baza lui Nest Cam este magnetică și astfel poți prinde device-ul de orice suprafață metalică, un plus la capitolul ergonomie. O versiune mai ieftină a Nest Cam este în lucru, iar prețul său se va opri în jurul a 99 de dolari.

Sursa: Liliputing.com

Categorii: retelistica

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.