Software

La sfârşit de iunie aflam că Netflix a renunţat la cel mai accesibil abonament fără reclame în Canada. De atunci canadienii au de ales fie între abonamentul cu reclame de 5.99 dolari, fie între cel standard de 16.49 dolari. O diferenţă cam mare ar spune unii.

Se pare că această strategie Netflix nu a fost una punctuală, ci începe a se extinde în din ce în ce mai multe ţări. Utilizatorii din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie se află de câteva zile în aceeaşi situaţie, aceştia fiind nevoiţi fie să aleagă între abonamentul ieftin, dar cu reclame, fie între abonamentul Standard mai scump (cel Basic a fost eliminat).

Practic Netflix consideră că diferenţele de preţ între abonamentul cu reclame şi cel Basic sunt prea mici, astfel că foarte mulţi utilizatori au tendinţa de a alege varianta Basic. În contextul în care compania are nevoie de mai multe venituri, a decis că strategia de eliminarea a celui mai accesibil abonament fără reclame vine perfect în completarea celei de eliminare a account sharing-ului.

Dacă ne uităm la Marea Britanie, situaţia este următoarea:

  • Abonament cu reclame – 4.99 lire sterline;
  • Abonament Basic – 6.99 lire sterline;
  • Abonament Standard – 10.99 lire sterline.

Pentru Netflix situaţia este de win-win deoarece câştigă mai mulţi bani indiferent de ce ar alege utilizatorii.

În România este încă linişte, dar presimt că este una doar de moment. Foarte probabil în curând vom avea şi noi abonament cu reclame, iar cel Basic de 4.99 euro din prezent va fi eliminat.

Sursa: techcrunch.com