gAuto

CNH Industrial (cu brandul New Holland) este unul dintre cei mai mari producători mondiali de utilaje pentru agricultură, iar implementarea unor tehnologii inteligente în domeniu este o problemă care pare a avea noi răspunsuri.

Compania americană a prezentat conceptele a două tractoare fără şoferi menite să uşureze munca fermierilor. New Holland NH Drive este un tractor obişnuit cu cabină pentru şofer, însă prin intermediul unor senzori şi a unor camere video instalate în exterior, maşinăria poate fi setată să se deplaseze independent pe o anumită rută. Tractorul poate ocoli obstacolele şi îi poate transmite şoferului când trebuie introdus un nou traseu.

New-Holland-NH-Drive-615x346

New Holland Case IH este în schimb un tractor complet independent ce poate oferi o autonomie de până la 24 de ore. Acesta poate fi controlat prin intermediul unei aplicaţii de mobil, iar prin intermediul acesteia se poate monitoriza buna funcţionare a utilajului şi respectarea traseelor prestabilitate de fermier.

Nu ştim când aceste tractoare ar putea deveni reale, însă cu siguranţă preţul lor nu va fi unul accesibil oricărui fermier.

Sursa: media.cnhindustrial.com