Nexus 6P: Obtine acces ROOT pe Android 6.0.1 Software

Deși obținerea accesului ROOT pentru Android 6.0.x Marshmallow este disponibilă de ceva vreme, metodele inițiale au fost ceva mai complicate sau implicau anumite modificări ale sistemului înainte de obținerea acestui acces. Din cauza acestora am evitat să scriu un tutorial pentru Nexus 6P, și celalalte terminale ce rulează Android 6.0 sau 6.0.1 Marshmallow.

Însă acum varianta de SuperSU pentru aceste versiuni de Android a ajuns într-un stadiu mult mai compatibil și mai stabil, iar astăzi îți voi explica cum îl poți folosi pentru a obține acces ROOT pe un terminal Huawei Nexus 6P.

ATENȚIE! Obținerea accesului ROOT pe Android 6 Marshmallow este încă un proces în curs de perfecționare. Din acest motiv îți recomand ca înainte de a merge mai departe să faci un backup al tuturor datelor personale stocate în memoria internă a telefonului. Mai multe detalii despre acest proces vei găsi făcând click aici.

NOTĂ: Înainte de a obține accesul ROOT recomand să faci un factory reset. Instalând SuperSU pe un sistem curat va ajuta la prevenirea unor probleme și va ușura procesul.

De ce ai nevoie?

  • un telefon Huawei Nexus 6P cu USB Debugging și Allow oem unlock activate în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • un custom recovery instalat – link
  • ultima variantă SuperSU disponibilă pentru Android 6 Marshmallow – link v2.64 BETA
  • răbdare

1. Descarcă fișierul SuperSU în format .ZIP folosind linkul de mai sus și transferă-l în memoria internă a telefonului tău. Îl poți descărca și folosind direct telefonul.

2. Pornește telefonul în modul recovery. Pentru acest lucru va trebui întâi să închizi telefonul. Acum pornește-l în modul bootloader apăsând simultan tastele Volum – și Power. Odată ajuns în modul bootloader folosește tastele de volum pentru a selecta Recovery și confirmă selecția apăsând tasta Power.

NOTĂ: Recomand ca înainte de a merge mai departe să faci un backup complet (nandroid) accesând meniul Backup.

3. Accesează meniul Install, localizează și selectează fișierul SuperSU în format .ZIP descărcat la primul pas. Confirmă instalarea acestuia glisând către dreapta cursorul Swipe to Confirm Flash.

Nexus 6P: Obtine acces ROOT pe Android 6.0.1

4. La sfârșitul procesului selectează opțiunea Reboot System pentru a reporni terminalul în modul normal.

Nexus 6P: Obtine acces ROOT pe Android 6.0.1

NOTĂ: Dacă TWRP îți va spune că nu ai acces ROOT și se oferă să-l obțină NU ACCEPTA. Versiunea SuperSU disponibilă în TWRP nu este compatibilă cu aceasta versiune de Android și îți va bloca deviceul.

Felicitări! Ai obținut acces ROOT pe un terminal Huawei Nexus 6P ce rulează Android 6.0.1 Marshmallow. Poți confirma acest lucru folosind diferite aplicații din Play Store precum Root Checker.

Dacă întâmpini probleme, ai întrebări sau feedback pentru noi te rog să folosești secțiunea de comentarii.