Nu am scris miercuri când a fost lansat smartphone-ul celor de la Samsung şi Google pentru că nu mi se pare aşa impresionant. Nexus S este un smartphone ok, dar preţul său este piperat dacă ţine cont că avem de-a face cu un Galaxy S mai puţin dotat. Nu are ecran SuperAMOLED ci SuperLCD şi camera de 5 Megapixeli nu filmează HD, mai greu, grosime mai mare, fără slot pentru microSD şi cu 16 GB pentru stocare de documente. Carcasa îl face să semene cu un fel de “cavaler negru” din plastic…

Nexus S este un telefon recomandabil pentru cei ce programează aplicaţii pentru platforma Android. Întotdeauna noile versiuni de soft mobil ale gigantului american vor fi portate pe Nexus One şi Nexus S în premieră. Spre exemplu pe ambele urmează a fi lansat Android 2.3.3 Gingerbread până la sfârşitul lui martie. 
O altă problemă este legată de preţ. Precedentul – Nexus One dezvoltat împreună cu HTC – nu a coborât sub 2.300 de lei deşi era aproape identic ca date hardware cu HTC Desire. 
Vodafone normal că nu a rupt gura târgului şi nu l-a adus la nişte preţuri mici ci în limitele la care ne-am învăţat de când cu Galaxy S, iPhone 4, etc şi încep de la 149 eurocu pachetul smartphone Complet 2000 şi internet pe mobil 1 GB ce costă aproape 49 de euro pe lună şi cu 529 euro la liber, fără semnarea unui contract. Mai multe detalii găsiţi pe siteul oficial şi lista de preţuri
Puteţi citi şi o comparaţie între Nexus S şi fratele mai mare – Galaxy S
La eMAG costă 3.049 lei şi la evoMAG – 2.999 lei. Sume care mi se par uriaşe pentru ce ştie să facă Nexus S. Înseamnă că LG Optimus Speed sau Motorola Atrix trebuie să coste peste 4.000 de lei, iar tabletele cu Android 3.0 şi Tegra 2 să fie peste 5.000 de lei. Am remarcat că la 529 euro este mai ieftin la Vodafone decât să îl achiziţionaţi de la magazinele online. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.