Nillkin este un brand cunoscut în țara noastră pentru husele și foliile de protecție din portofoliu. Le-am fost și client de câteva ori pe aceste accesorii și pot să spun că am fost plăcut impresionat de calitatea și rezistența oferită în timp. 

Ne-au contactat și ne-au trimis la test două gadgeturi: încărcător wireless + hub usb – Nillkin Hermit, dar și o boxă wireless de care o să discutăm într-un articol separat.

Nillkin Hermit este un 3-in-1: încărcător wireless pe standard Qi, hub USB și mai aduce încărcare rapidă pe fir. Despre al treilea element mai trebuie să discutăm, nu prea este ceea ce promite în materialele de presă.

Specificații Nillkin Hermit;

  • încărcător wireless pe standardul Qi;
  • 4 x USB 3.0 și 1 x USB 2.1 pentru încărcare rapidă
  • dimensiuni de 95 x 95 x 26 mm;
  • input de 5V / 5A, output maxim de 5V / 4.5A ( în total), 5V / 2.1A pe USB 2.1, output de 5V / 1A pe încărcătorul wireless.

Design 

În pachet dați de dispozitivul propriu-zis, încărcător pe jack proprietar la 5V / 5A, cablu USB 3.0 la ambele capete, instrucțiuni de utilizare în limba engleză.

Nu sunt mai multe opțiuni de culoare, sosește în varianta testată – pe alb. Avem un gadget compact și rotund, cu porturile USB acoperite. Dispunerea porturilor facilitează conexiunea la mai multe dispozitive pe USB. La hub-ul meu Orico ce are porturile unul peste altul, este o problemă cu conectarea mai multe cabluri, stick-uri etc.

Culoarea predominantă – alb, cu un cerc argintiu în partea superioară, pe acolo pe unde se face încărcarea wireless. Arată bine, plastic și finisare de bună calitate. Mai multe detalii puteți trage din galeria exhaustivă de imagini ce însoțește articolul.

Funcționare

Conectezi încărcătorul la priză și la Nillkin Hermit și gata. Îl poți utiliza. În partea superioară se află încărcătorul wireless pe standard Qi, în lateral sunt cele 4 porturi USB 3.0 + cel rapid de tip 2.1. Problema la portul rapid este că eu nu l-am putut face funcțional. Am testat cu mai multe telefoane mobile și nu am reușit să le alimentez, pe celelalte porturi de tip USB 3.0 nu am avut vreo problemă. Nu-mi dau seama de ce, ce-mi scapă din ecuație sau cine știe, am probleme strict la exemplarul sosit la test de la compania chineză.

Am testat pe Samsung GALAXY S7 și am făcut câteva comparații, atât cu încărcătorul wireless dezvoltat de Samsung pentru S7, cât și pe încărcătorul original pe fir vs cât încarcă Nillkin Hermit. Ce a ieșit, găsiți în tabel.

Am folosit o mică aplicație denumită Ampere și asta spre a vedea tensiunea de încărcare. Nillkin Hermit încarcă wireless la 500 mAh vs încărcătorul wireless original ce alimentează și la 8 – 900 mAh. Din păcate, la Nillkin nu am putut testa alimentarea rapidă și am mers pe unul dintre porturile USB 3.0, observați că nu s-a descurcat rău de loc.

Încărcătorul original de la Samsung alimentează de la 0 – 60% în 30 de minute, iar de la 60% spre 100% nu mai sunt diferențe față de alte încărcătoare pe 5V / 2A, de aici și cele 600 de minute necesare spre a încărca acumulatorul în totalitate.

Preț 

Nillkin Hermit – 39.99 dolari prin magazinele online chinezești / aprox. 163 lei. Nu l-am găsit la niciun shop online din țara noastră.

Concluzii 

Încărcătorul wireless de la Samsung este doar încărcător wireless, nu se transformă și în hub USB și nici nu permite alimentarea pe fir. Îl găsiți la 149 lei în oferta eMAG. Aici punctează Nillkin, prin polivalență și funcționalitate. Păcat că nu am putut testa și portul buclucaș.

Ar mai fi de testat și rezistența în timp. Am mai avut un încărcător wireless de la IKEA, avea la pachet și un port USB, după 2 – 3 luni s-a prăjit încărcătorul. Dacă o să folosesc Nillkin-ul în continuare, revin cu feedback pe aici – dacă este cazul.

PRO

  • încărcare wirelss pe standard Qi + hub USB cu 4 porturi pe USB 3.0;
  • design plăcut cu accent pe funcționalitate;
  • performanțe de încărcare pe care le-aș cataloga drept onorabile.

CONTRA 

  • portul USB ce promite încărcare rapidă, nu a funcționat.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.