Hardware

În 2017 cei de la Nintendo au lansat consola Nintendo Switch. Aceasta poate fi utilizată atât conectată la televizor, cât şi în format tabletă. La mai bine de 2 ani distanţă, compania japoneză aduce pe piaţă şi o versiune mai portabilă: Nintendo Switch Lite.

Aceasta poate fi utilizată doar în format tabletă, este mai compactă, are controllerele laterale denumite Joy Con integrate în corp şi va fi disponibilă în culori vesele precum galben, gri sau turcoaz. Layout-ul butoanelor este similar cu cel prezent pe Nintendo Switch, singura diferenţă estetică fiind dată de acel D Pad cu butoane unite.

Nintendo Switch Lite este echipat cu un ecran de 5.5 inci cu rezoluţie HD, cântăreşte 277 grame şi promite o autonomie cuprinsă între 3 şi 7 ore (în funcţie de tipul de joc). Consola include conectivitate Wi-Fi, bluetooth şi NFC şi va fi disponibilă şi în două versiuni speciale denumite Pokemon Sword şi Pokemon Shield.

Dacă Nintendo Switch s-a comercializat la nivel global în peste 35 milioane de unităţi la un preţ de 299 dolari, compania japoneză speră că Nintendo Switch Lite se va vinde mult mai bine în condiţiile în care preţul oficial este de doar 199 dolari.

Sursa: theverge.com

Categorii: console

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.