Viitorul automobilelor este electric, iar Nissan a a mizat din timp pe acest segment prin Leaf. Acum se pregătesc să treacă în etapa următoare prin Nissan Ariya ce va debuta de la mijlocul lui 2021 prin Japonia, SUA, Canada etc.

Va sosi în două configurații:

  • FWD cu un singur motor de 215 CP;
  • AWD cu două motoare și 389 CP.

Sunt două opțiuni la nivel de acumulator: 63kWh și 87kWh. În configurația cu tracțiune 2WD ar putea atinge autonomie de până la 300 mile / aprox. 480 km. Cei ce aleg modelul mai puternic se vor alege cu autonomie mai mică și ceva mai puțin spațiu interior.

În ce privește performanțele promite 0 – 96 km/h în mai puțin de 5 secunde. Nissan e-Pedal promite utilizarea automobilului cu o singură pedală (accelerație, încetinire și frână). Un automobil electric cu preț de peste 40.000 de dolari trebuie să ofere și tehnologie din plin la bord. ProPilot 2.0 oferă asistența necesară și l-au integrat cu Amazon Alexa pe partea de comenzi vocale, Apple CarPlay și Android Auto.

Și câteva note personale:

  • poziționarea ecranelor la interior amintește de soluția pe care mizează Mercedes de câțiva ani (doar că germani parcă le integrează mai reușit). Apreciez orientarea spre șofer;
  • la exterior arată bine, linii interesante (nu înțeleg dublul deflector, nu cred că am mai văzut până acum);
  • nu am găsit informații legate de tehnologia de încărcare, pe lângă autonomie contează și cât de repede alimentezi cu energie (+ compatibilitate cu stațiile de încărcare din piață);
  • sunt curios de unde s-au orientat spre acest nume, Ariya îmi amintește de un personaj celebru din Game of Thrones;

Mă aștept să-l vedem și în România, prin 2022.

Sursa: Engadget.com

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.