Diverse

Problemele celor de la Huawei continuă, iar nenea Trump pare că joacă în cel mai dur stil posibil. Dacă compania chineză credea că îşi poate continua business-ul de telefoane mobile şi în afara Chinei prin software şi hardware propriu, noile interdicţii par a transforma acest plan într-o utopie.

Asociaţia SD, cea care dezvolta standardele şi oferă licenţele pentru utilizarea cardurilor SD, a scos Huawei din lista companiilor partenere şi astfel producătorul chinez nu mai poate utiliza tehnologii proprietare SD (Huawei are de ceva timp cardurile proprii Nano Memory).

Decizie similară a venit şi din partea Wi-Fi Alliance, autoritatea care certifică şi dezvoltă tot ce ţine de tehnologia Wi-Fi, iar în mod surprinzător Huawei a ieşit singură din JEDEC, autoritatea care trasează standardele (printre altele) pentru porturi USB şi memorii RAM.

Chiar dacă nu a fost anunţat încă nimic, cel mai probabil următorul standard pe care Huawei nu îl va mai putea utiliza este cel al tehnologiei bluetooth. Bluetooth Special Interest Group este o organizaţie non-profit cu sediul în Washington, deci vorbim doar de o chestiune de timp şi în acest caz.

Situaţia este groasă rău pentru Huawei şi destul de îngrijorătoare pentru toate celelalte companii chinezeşti din domeniu. Observaţi cât de multe standarde şi tehnologii sunt proprietare a companiilor / organizaţiilor din Statele Unite ale Americii ?

Sursa: androidpolice.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.