Retelistica

Tarifele de roaming trec printr-o etapă intermediară până la suspendarea totală ce urmează a fi aplicată din 15 iunie 2017. Valorile practicate în prezent până la sfârșit de aprilie le găsiți într-un articol separat

Telekom a început a trimite notificări legate de modificarea contractului de telefonie mobilă, pe serviciile de roaming.

Grupul 1 este format din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria.

Minutele, SMS-urile și traficul de date se consumă din cele incluse în afara rețelei + costuri adiționale, detaliate în rândurile următoare.

Tarife aplicate de la 30 aprilie 2016;

  • 0.06 euro / minut pentru apeluri efectuate către Grup 1;
  • 0.02 euro / SMS către destinații din Grup 1;
  • 0.06 euro / MB pentru traficul de date folosit în roaming;
  • 0.013 euro pentru apelurile primite în roaming.

După consumarea minutele, SMS-urilor și traficului de date național se aplică costurile Roaming Avantaj (tarifele naționale practicate când ieși în afară beneficiilor incluse în abonamet + tarifele menționate mai sus).

Aici sunt valori maximale ce nu trebuiesc depășite;

  • 0.228 euro / minut pentru apeluri efectuate;
  • 0.072 euro / SMS pentru destinații din Grup 1;
  • 0.24 euro / MB pentru traficul de internet făcut în roaming.

Aștept cu nerăbdare să sosească momentul în care voi călători în vestul Europei și nu-mi voi mai face griji legate de traficul de date făcut.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.