Arhiva-Alte telefoane mobile

Nokia nu a uitat încă segmentul telefoanelor low-end unde sunt lideri detaşaţi la unităţi vândute şi s-a prezentat azi la raport cu un nou telefon (am scris de 3 ori smartphone, până mi-am dat seama ca trebuie sa scriu de un simplu telefon): Nokia 109.

Nokia 109 este un telefon clasic, cu dotări „din epoca de piatră” vis-a-vis de ce oferă smartphone-urile de astăzi. Mai exact, vine cu un display TFT de 1,8 inch cu o rezoluţie de 128 x 160 pixeli, conectivitate dual-band GSM/EDGE, radio FM, microSD card şi cam atât. Se mai poate spune că este foarte uşor la cele 77 de grame ale sale, iar bateria promite să reziste în stand-by până la 33 de zile (când o să auzim vreodată de asemenea lucru pe un smartphone?).

Nokia 109 dispune şi de un browser propriu denumit Nokia Xpress Browser care este făcut special pentru a încărca mai repede paginile şi pentru a reduce consumul de date. Pe scurt, vă puteţi conecta la internet fără probleme cu acest telefon. Preţul Nokia 109 este unul pe măsură, adică doar 42 de dolari fără taxe.

Şi totuşi mă încearcă o stare de tristeţe când scriu despre astfel de telefoane, deoarece îmi aduc aminte de perioada glorioasă a celor de la Nokia, când pe piaţa telefoanelor nu aveau concurenţă.

Sursa: gsmarena.com