Smartphone

Nokia 3310 (2017) a fost lansat la începutul acestui an într-o versiune simplă cu 2G, iar la câteva luni distanţă a apărut şi varianta cu 3G. Ambele modele au fost foarte bine primite de public, asta pentru că denumirea a creat puţină nostalgie, iar mulţi l-au achiziţionat ca telefon de rezervă în caz de urgenţe (bateria sa ţine câteva zile bune).

Se pare că HMD Global se pregăteşte să lanseze o nouă versiune mai complexă cu conectivitate 4G şi un sistem de operare uşor atipic: YunOS. Spun uşor atipic pentru că acest YunOS este creat de către Alibaba pe platforma Android, este limitat ca şi funcţii şi nu a fost primit prea bine în ţările asiatice (puteau mai simplu să pună direct Android Go în stilul Nokia 1 şi aveam un corp de feature phone cu soft de smartphone entry-level).

Nu ştim încă nici care va fi numele oficial al terminalului: fie va fi un Nokia 3310 (2017) cu 4G, fie va fi promovat drept Nokia 3310 (2018). Noul telefon va fi lansat în prima parte a anului 2018 (poate chiar pe 19 ianuarie când HMD Global va lansa ceva produse), iar preţul de achiziţie estimez că nu va depăşi suma de 80 – 90 euro în Europa (versiunea cu 3G costă 69 euro).

Sursa: gizchina.com