Smartphone

HMD Global pregăteşte lansarea unui feature-phone interesant, primul din lume cu sistem de operare Android. Wi-Fi Alliance a certificat de curând un device denumit Nokia 400 4G ce se foloseşte de o intefaţă denumită GAFP (prescurtare care ar putea veni de la “Google Android for Feature Phones” sau “Google Apps for Feature Phones”.

Se pare că HMD Global va lansa acest telefon în cadrul MWC Barcelona 2020, iar sistemul de operare utilizat ar putea fi o variantă adaptată a Android Go pentru feature-phone-uri. Vorbim de un sistem foarte limitat cu câteva aplicaţii Google preinstalate şi (probabil) posibilitate la fel de limitată de a instala altele noi.

Acest tip de telefon ar urma să coste undeva la 20 – 30 dolari şi chiar dacă prin China mai există diverse astfel de modele cu Android portat, Nokia 400 4G ar urma să devină primul din lume cu suport oficial din partea Google.

Sursa: xda-developers.com

Categorii: androidnokia

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.