Smartphone

Nokia nu a renunțat la Symbian și unul dintre cele mai ofertante produse din portofoliul companiei este Nokia 701 care la prima vedere mi-a amintit de Nokia C7. Datele tehnice:

– ecran LED-baklit IPS capacitiv de 3.5 inch cu rezoluție 360×640 pixeli și 16 milioane culori;

– procesor de 1 GHz, 512 MB RAM, 1 GB ROM și 8 GB spațiu de stocare, microSD de până la 32 GB;

– Symbian Belle, 2D/ 3D HW Graphics GPU;

– 3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;

– cameră de 8 Megapixeli fixed-focus cu dual LED flash și filmează HD, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– baterie de 1.300 mAh, 131 gr și 11 mm grosime.

Cutia în care sosește telefonul ca și la Nokia Lumia 800 este albastră. Acolo dați de smartphone, bateria de 1.300 mAh, căștile negre și oarecum clasice pe jack de 3.5 mm, cablu microUSB – USB 2.0 și manul de instrucțiuni. Cea mai mare noutate este legată de display care uimește prin luminozitate și aș adăuga și sistemul de operare Symbian ajuns în versiunea Belle. Nokia se străduiește să se mențină la nivelul Android sau iOS. Aduce o bară de notificări ce se poate accesa printr-un fel de swipe de sus în jos.

Au modificat și accesul la Nokia store. A dispărut Ovi Store. Mai multe detalii vor sosi într-o recenzie, în acest weekend. Este cel mai performant Nokia cu Symbian realizat până acum și partea hardware îl încadrează în segmentul middle-level.

eMAG.ro – 1.349 lei;

evoMAG.ro – 1.241 lei;

quickmobile.ro – 1.349 lei;

MarketOnline.ro – 1.367 lei

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.