Nokia

Se anunţă din ce în ce mai des că Nokia va renunţa cât de curând la proiectul cu telefoane bazate pe platforma Symbian, mai ales după ce Windows Phone deja începe să prindă destul de bine la public.

Se pare totuşi că Nokia pregăteşte un succesor al celebrului Nokia N8. Este posibil ca acesta să poarte numele de Nokia 801 şi va fi ultimul telefon de pe platforma Nokia Belle. Acest nou model seamănă ca design destul de bine cu alte terminale Nokia, precum N9, Lumia 800 sau chiar Lumia 900.

Din punct de vedere hardware, se zvoneşte că Nokia 801 va avea un ecran de 4 inch ClearBlack AMOLED cu o rezoluţie destul de scăzută de doar 360 x 640 pixeli. Procesorul va fi un single-core de 1,4 GHz şi va fi ajutat de 512 MB RAM. Camera principală va avea un senzor de 12 megapixeli şi va fi capabilă să filmeze în format HD la 1080p. Se pare de asemenea că va suporta noua tehnologie NFC.

După cum am spus, totul se rezumă la câteva zvonuri şi de aceea nu ştim cât de corecte sunt aceste date. Dacă acest terminal va fi chiar real, vom afla cât de curând.

Sursa: phonearena.com