Nokia

Nokia a anunţat astăzi rezultatele financiare din cel de-al patrulea trimestru al anului 2011. Deşi a vândut un număr impresionant de dispozitive Lumia anul trecut, Nokia a suferit pierderi destul de importante.

Atacată de Apple, Samsung, HTC şi alţi producători de smartphone-uri, compania finlandeză Nokia a înregistrat în cel de-al patrulea trimestru financiar al anului pierderi de 1.4 miliarde de dolari. Smartphone-urile vândute au totalizat 19.6 milioane de dispozitive dintre care peste 1 milion de terminale Lumia, echipate cu sistemul de operare Windows Phone Mango.

Vânzările înregistrate de companie în cel de-al patrulea trimestru financiar al anului au totalizat 10 miliarde de euro.

Stephen Elop, CEO-ul companiei, a declarat într-un comunicat de presă: „Cu toate că am progresat în direcţia potrivită în 2011, mai avem extrem de mult de realizat în 2012. Am lansat dispozitivele înainte de termenul stabilit, ceea ce dovedeşte rapiditatea şi eficienţa companiei Nokia.”

Sursa: phonearena.com

Categorii: nokia
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.