Smartphone

Nokia Asha 501 a fost prezentat oficial și alături de acest telefon vine și platforma Asha într-o reintrepretare substanțială. Nokia a luat din experiența Windows Phone și MeeGo OS și a contopit diverse elemente în Asha 501 care deschide un nou capitol pentru telefoanele low-cost de la compania finlandeză.

a. Nokia Asha 501

– fabricat din două bucăți spre a fi ușor de manufacturat și rezistent în timp;

– display de 3 inch cu rezoluție 240×320 pixeli și 256.000 culori;

– 128 MB spațiu de stocare, slot pentru microSD de până la 32 GB și card de 4 GB inclus în pachet cu telefonul Asha 501;

– 2G / EDGE, Wi-Fi b/g, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră foto de 3.2 Megapixeli și filmează QVGA cu 15 fps;

– baterie de 1200 mAh, 98 gr. și 12.1 mm grosime.

Va fi disponibil din luna iunie la prețul de 99 dolari pentru varianta single-sim.

Asha501_1

b. Despre interfața Asha 2.0 / denumire pe care am dat-o în mod ad-hoc

Telefonul se deblochează prin dubla atingere a display-ului. Ceva similar era la Nokia N9 cu MeeGo OS. Sunt două elemente centrale: interfața bazată pe swipe și Fastlane.

Fastlane aduce două moduri: Prezent = aplicațiile care rulează în fundal și Trecut = Mesaje și alte notificări primite de-a lungul timpului. Browserul Xpress promite a consuma cât mai puține date, mai ales că Asha 501 nu știe 3G. Xpress Now furnizează conținut relevant în funcție de locație, interese etc. Vor sosi și variante de Nokia Asha 5xx cu 3G în viitorul apropiat.

Asha promite a fi o platformă socială cu acces rapid la Facebook, Twitter, Foursquare, Linkedin, YouTube etc. Nokia mizează în continuare pe telefoanele low-cost cu specificații ce le-ar duce în segmentul smartphone-urilor. Nokia Asha 501 vine în culori puternice și din imaginile de presă pare a fi un telefon gândit pentru publicul tânăr, cel mai frumos Asha de până acum.

Update: Video cu Nokia Asha 501

Sursa: Nokia

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.