Nokia

C3-00 este un telefon de volum ce a reușit să se vândă foarte bine în țara noastră. De ajutor este și faptul că la un abonament de bază este aproape gratuit, dar și dotările sale printre care se enumeră tastatura qwerty și funcția de wi-fi. O serie de date tehnice și o galerie foto în preview.

1. Design și ecran – C3-00 este direct înrudit cu modele de succes precum Nokia E71, E72, E63 sau mai recentul E5. Apropo, telefonul este fabricat în România la Cluj. Atunci când îl veți lua în mână veți descoperi că dă o notă de soliditate. Marginea este din metal, iar restul acoperit cu plastic cauciucat. Pe lateral stânga dați de conectorul microUSB, slotul pentru card microSD (din pachet aduce unul de 2 GB, pozitiv că l-au pus pe exterior netrebuind a desface capacul bateriei spre a avea acces la el). În dreapta și la bază nu a fost poziționat nimic. Superior regăsiți jackul de 3.5 mm pentru căști, mufa pentru încărcător. Ecranul are 2.4 inch cu rezoluție de 240×320 pixeli și 262.000 culori. Difuzorul este poziționat lângă senzorul de 2 megapixeli al camerei foto pe spatele telefonului.

[nggallery id=4]

2. Hardware și sistem de operare – nu se poate vorbi de hardware în adevăratul înțeles al cuvântului. Series 40 nu este un sistem de operare ci o interfață simplă, intuitivă regăsită și pe X3-02 și C3-01 ce poartă și acronimul Touch and Type.

3. Conectivitate – lipsește 3G, doar GPRS, EDGE și Wi-Fi. În categoria sa de preț este o premieră conectivitatea Wi-Fi ce se poate dovedi extrem de utilă când vrei să accesezi internetul de acasă sau la serviciu, oriunde intră în discuție și un router wireless deschis. Normal că mai include și bluetooth, conectare cu calculatorul via microUSB.

4. Cameră foto și video – cu un senzor de 2 megapixeli și filmează la 320×240 pixeli. O sumă de fotografii făcute cu telefonul în galeria foto de mai jos plus un clip – edificatoare.

[nggallery id=3]

5. Autonomie – punctează pozitiv rezistând la o utilizare moderată peste 5 zile. Capacitatea este de 1320 mAh, grosimea este de 114 grame și 13.6 mm grosime.

6. Concluzii – Nokia C3-00 este un telefon solid cu funcții de bază și o componentă importantă – Wi-Fi. Un best buy în zona de buget redus.

Preț – La eMAG costă 499 lei.

Prezentarea video este în lucru și pe seară este gata.

Categorii: nokiareviews
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.