Retelistica

Dezvoltarea globală a reţelei 5G este în plină desfăşurare, ţările şi operatorii investesc sume uriaşe, însă cumva Nokia, unul dintre mai mari producători de echipamente 5G, nu reuşeşte să vândă cât ar trebui.

Pe fondul unor scăderi ale vânzărilor globale de peste 20%, compania finlandeză a demarat un plan de reducere a cheltuielor pe termen mediu, unul ce ar trebui să salveze peste 400 de milioane de euro până la sfârşitul anului viitor şi alte 300 de milioane de euro până la sfârşitul lui 2025.

Din păcate acest plan implică şi o concediere masivă de personal, aproximatvi 14.000 de angajaţi urmând să îşi piardă locul de muncă (undeva la 16% din total).

Situația de pe piață este cu adevărat dificilă și acest lucru este atestat de faptul că vânzările din America de Nord, cea mai importantă piață a noastră, au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea”, a declarat directorul general al Nokia, Pekka Lundmark, pentru Reuters.

Continuăm să credem în redresarea pieței pe termen mediul și lung, dar nu vom sta cu mâinile în sân și nu ne vom ruga ca piața să-și revină cât mai curând. Pur și simplu nu știm când acest lucru se va întâmpla”, a completat Pekka Lundmark.

Via: biziday.ro