Nokia

Am primit spre test și o cască bluetooth cu adevărat mică, dar cu multă tehnologie la pachet. Se numește simplu – Nokia J. Aș prefera o denumire la fel de ușor de reținut și la smartphone-urile Nokia. Vine într-un pachet albastru format din două porțiuni: una transparentă în care zărești headsetul bluetooth și cutia albastră ce cuprinde încărcătorul cu suport, manualul de instrucțiuni, 2 seturi de căști, încărcător pe microUSB.

Design

Dimensiunile sale sunt reduse și vorbim de 47 mm x 12.5 mm x 6.4 mm și o greutate de doar 8 grame. Nici nu o simți după ureche și uiți pur și simplu că o ai conectată și vorbești la ea. S-ar putea să stârnești comentarii sau cel puțin priviri ciudate pe stradă. Abia dacă vor zări casca bluetooth minionă. Finisajul este din oțel inoxidabil. Este o cască bluetooth intra-auriculară. Are și un suport cu clemă, inclus în pachet.

Are un singur buton cu rol în încheierea sau primirea apelurilor.

Tehnologie

Include:

DSP – Digita Signal Processing;

AEC – Anulare automată a ecoului;

Ghidare vocală în limba engleză;

Pornește și se conectează automat când este scos din suport. Funcționează concomitent cu două dispozitive. Include facilitatea de control automat al volumului adaptându-se la condițiile din jur.

Autonomie

Un aspect important la o cască bluetooth. Nu am vorbit atât de mult la telefon ca să confirm sau nu datele oferite în mod oficial:

– 5 h de convorbiri și 3 luni în mod stand-by conectată la suport. După o încărcare de 15 minute poate să ofere 2.5 h de convorbiri dacă folosiți încărcătorul pe microUSB. Timpul necesar pentru a se încărca complet – 1 h.

Preț

Costă în jur de 339 lei.

Concluzii

Este o cască bluetooth pe care o poți utiliza ore întregi și aproape că uiți de faptul că o porți la ureche. Foarte ușoară, cu multă tehnologie, oferă un sunet de calitate și nu-ți dă dureri de cap la sincronizarea cu telefonul. Aproape că totul se face automat. Îți oferă ghidare vocală și ești înștiințat de fiecare apel în parte, de nivelul bateriei. Prețul este ridicat, dar tehnologia care-ți ușurează activitățile, se plătește.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.