Smartphone

Nokia și Orange au lansat un telefon cu NFC, cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone 7 într-o versiune lite denumită și Tango. Caracteristicile tehnice pentru Nokia Lumia 610 sunt identice cu Lumia 610 NFC, doar că acesta din urmă este compatibil cu tehnologia NFC care permite efectuarea de plăți cu smartphone-ul, îl transformi într-un fel de card. 

Nokia Lumia 610 NFC afișează următoarele detalii tehnice: ecran TFT de 3.7 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, procesor de 800 MHz, 256 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare, fără microSD, Windows Phone Tango, 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm, cameră de 5 Megapixeli ce filmează HD cu 30 fps, baterie de 1.300 mAh, 135 gr. și 12 mm grosime.

Nokia continuă să inoveze în domeniul NFC, cu această nouă implementare pe platforma Windows Phone, pentru care avem întreaga susţinere a Orange,” a declarat Ilari Nurmi, head of product marketing for Smart Devices, Nokia. “Implementăm tehnologia NFC în cadrul portofoliului nostru şi continuăm să ne extindem gama de accesorii NFC, iar utilizatorilor le este mai uşor să se conecteze printr-o singură atingere. De asemenea, facilităm dezvoltarea de soluţii de plăţi şi ticketing prin NFC de către operatori şi alţi furnizori de servicii pe smartphone-urile noastre.

Lansarea a avut loc în Franța, dar oficialul Orange a spus că se va extinde în toate țările în care activează operatorul de telefonie mobilă. Merge și în România. Mai ales că piața românească poate fi considerată una emergentă în care telefoanele de tip smartphone și ieftine ar trebui să se vândă bine.

Prețul la liber pentru Lumia 610 NFC nu cred că va fi peste 200 de euro și cu semnarea unui abonament cu internet inclus s-ar putea să fie dat aproape gratuit.

Va veni vremea în care vom face plățile direct cu telefonul mobil.