Smartphone

Săptămâna trecută, am fost prezent la evenimentul #demodays pe care Nokia îl susţine prin ţară. Am avut ocazia să butonez noile modele Lumia şi pot să spun că am fost plăcut impresionat. De asemenea, aş dori să-i mulţumesc lui Iulian Olariu pentru o prezentare foarte bună şi foarte interactivă!

Windows Phone OS

În primul rând, aş vrea să vă vorbesc puţin despre sistemul de operare Windows Phone. Personal, am fost cucerit încă de la început de WP din punct de vedere al designului. Mi se pare foarte simplu, foarte intuitiv şi în acelaşi timp foarte diferit faţă de iOS şi Android. S-a vorbit mult despre asta, însă consider că Nokia a luat o decizie bună în privinţa OS-ului.

În plus, WP-ul aduce o mulţime de caracteristici pe care nu le vedem la celelalte sisteme de operare. De exemplu, aplicaţia nativă City Lens este foarte utilă şi funcţionează bine şi la noi în România. Cu toate acestea, în următorii 2-3 ani nu văd ca Windows Phone să detroneze iOS sau Android. Este o interfaţă diferită de cea cu care oamenii sunt obişnuiţi şi de-abia după ce vom vedea o creştere a Windows 8 pe calculatoare, tablete, laptopuri putem să ne aşteptăm şi la o creştere a sistemului de operare Windows Phone.

Nokia Lumia 920

Specificaţii

Smartphone
Nokia Lumia 920
Ecran IPS de 4.5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, Corning Gorilla Glass, 332 ppi, tehnologie PureMotion HD+
Procesor Qualcomm MSM8960 dual-core la 1.5 GHz
Memorie 1 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare
GPU Adreno 225
Sistem de operare Windows Phone 8
Conectivitate 3G cu viteze de până la 42 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi direct, bluetooth 3.1, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video 8.7 Megapixeli, optică Carl Zeiss, stabilizare de imagine, autofocus, dual-LED flash, tehnologie PureView, geo-tagging, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 1.3 Megapixeli
Baterie 2000 mAh
Greutate 185 gr.
Grosime 10.7 mm

Păreri

Ce am observat eu în cadrul evenimentului, a fost că majoritatea participanţilor spuneau că este prea mare şi că vine cu un preţ ridicat. Cam astea ar fi singurele dezavantaje pe care le-am auzit în sală. Este într-adevăr un telefon mare, însă mie nu mi s-a părut prea mare.

Dintre cele trei modele prezentate, cel mai mult mi-a plăcut Lumia 920. Pe lângă specificaţiile tehnice, îmi place foarte mult ca şi design, iar amplasarea camerei foto mi se pare cea mai bună – îţi permite să faci fotografii din mai multe poziţii fără să-ţi faci griji că vei acoperii camera.

Galerie foto

[nggallery id=325]

Nokia Lumia 820

Specificaţii

Smartphone Nokia Lumia 820
Ecran AMOLED de 4.3 inch cu rezoluție 480×800 pixeli cu ClearBlack
Procesor Qualcomm Snapdragon S4 dual-core la 1.5 GHz
Memorie 1 GB,  microSD de până la 32 GB
GPU Adreno 225
Sistem de operare Windows Phone 8
Conectivitate HSPA+, Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi direct, bluetooth 3.1, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video 8 Megapixeli cu dual LED flash, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie 1650 mAh
Greutate 160 gr.
Grosime 9.9 mm

Păreri

Lumia 820 este telefonul middle-level (de mijloc) şi acest lucru se vede. Majoritatea menţionată mai sus, a preferat acest smartphone. Cei mai mulţi din sală au spus că Lumia 820 ar fi telefonul perfect pentru ei, din toate punctele de vedere. Partea hardware este puternică, preţul acceptabil şi este mai mic decât Lumia 920.

Sunt de acord, doar că la acest model nu-mi place designul. Mi se pare… static. Puţin cam sec spre deosebire de Lumia 920 care vine cu un design mai îndrăzneţ, mai inspiraţional.

Galerie foto

[nggallery id=326]

 

Nokia Lumia 620

Specificaţii

Smartphone Nokia Lumia 620
Ecran 3.8 inch cu rezoluție 480×800 pixeli și panel Nokia ClearBlack
Procesor Qualcomm dual-core Snapdragon S4
Memorie 1 GHz, 512 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB
GPU Adreno 305
Sistem de operare Windows Phone 8
Conectivitate 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, bluetooth 3.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video cameră foto de 5 Megapixeli, filmează la 720p, cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie 1300 mAh
Greutate 127 gr.
Grosime 11 mm

Păreri

Lumia 620 a fost de asemenea, un telefon apreciat în sală. Este foarte compact şi vine cu un preţ accesibil. Este în primul rând, un telefon pentru adolescenţi. Pe mine nu m-a atras prea mult deoarece prefer un telefon mai puternic, cum este Lumia 920. Totuşi, acest model entry-level (de început) cred că o sa fie cel mai popular. Pe lângă aceste trei smartphone-uri prezentate, Nokia a mai lansat şi Lumia 720 şi 520.

Galerie foto

[nggallery id=327]

 

Per total

Noile modele Lumia sunt foarte interesante. City Lens, Nokia DriveCinematography, Smart Shoot, Kids Corner şi NFC sunt doar câteva dintre aplicaţiile şi funcţiile foarte interesante. Unele disponibile şi pe modelele precedente, altele sunt noi. De asemenea, Nokia dovedeşte cât de util poate să fie NFC-ul. Pe lângă implementarea încărcării wireless, Nokia a mai prezentat şi două modele de boxe portabile ce funcţionează printr-o sincronizare NFC.

Ca să vedeţi cât de bună este camera smartphone-ului Lumia 920, aveţi mai jos o poză făcută în cadrul evenimentului, cu toate luminile stinse. Camera chiar este foarte bună şi dacă aveţi un terminal Lumia 920, nu veţi mai avea nevoie şi de o cameră foto.

WP_20130307_002

După cum am spus, am rămas foarte plăcut impresionat de noile modele Nokia Lumia şi după ce am avut ocazia să le butonez, pot să spun că sunt demne de luat în calcul.

Aţi avut ocazia să testaţi noile smartphone-uri? Care vi se pare cel mai interesant?