Nokia

Nokia E7 este ultimul telefon cu sistem de operare sosit pe plan local din portofoliul finlandezilor. Săptămânile trecute am avut un Nokia N900. Planul meu inițial era să instalez MeeGo – aflat în stadiu beta – dar numărul de etape ce trebuiau a fi parcurse m-au făcut să mă răzgândesc. Nu doream să distrug ceva prin software, mai ales că vorbeam de un sample de test și nu de propriul meu mobil.

Anul trecut prin luna mai scriam două prezentări pentru N900 și le puteți accesa aici și aici.

După ce am testat în decursul ultimului an o groază de alte telefoane, tot rămân cu o impresie bună legat de N900. Se descurcă excelent în browsing și afișează paginile web în ritmul unui netbook depășind multe alte smartphone-uri concurente. Se regăsesc aplicații în canalul dedicat din Ovi store. Puteți instala Angry Birds gratuit pentru primele niveluri și apoi cu plată să primiți update la două pachete cu alte etape din joc.

Ecranul cu rezoluție de 480×800 pixeli are un contrast decent și sub razele directe ale soarelui. Bateria de 1320 mAh – care o găsiți acum și pe C3-00 – se consumă destul de rapid ca la majoritatea telefoanelor ce au ecrane touch de peste 3.5 inch, Wi-Fi, 3G cu viteze de transfer ridicate, GPS, sistem de operare.

N900 rulează pe Maemo 5 ce ulterior trebuia să se materializeze în MeeGo. Nokia a declarat că experiența oferită de MeeGo urmează a fi integrată în tablete sau într0un terminal ce ar trebui să sosească până la sfârșitul lui 2011. Urmează să vedem despre ce va fi vorba mai ales că Windows Phone 7 este oarecum primordial pentru telefoanele inteligente de la Nokia.

Să scrii mesaje sau să socializezi de pe N900 este o plăcere având o tastatură qwerty dispusă pe trei rânduri. Necesită un mic timp de acomodare, un rând în plus ar fi împiedicat atingerea laterală a ecranului.

Camera de 5 Megapixeli cu lentile Carl Zeiss este superbă. Spun fără ezitare că este cea mai bună din segmentul său. Se activează automat când trageți de capacul ce o acoperă. Este și un buton pe lateral cu această funcție. Filmează VGA la 649×480 pixeli.

Mai găsiți N900 la Marketonline.ro pentru un preț de 1.941 lei.

[nggallery id=21]

Categorii: nokia

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.