Smartphone

Mișcarea este destul de complexă și implică participația unui partener chinez de primă mână. Nokia a pornit o nouă companie denumită HMD globay Oy cu sediul în Finlanda și buget de investiții ce se ridică la 500 milioane dolari pe următori trei ani. 

Arto Nummela este CEO-ul HMD, iar Nokia urmează a avea un reprezentant în consiliul de conducere. Bineînțeles că vor aborda piața de telefoane și tablete cu Android. Presupun că vor încerca să se evidențieze față de alte companii din domeniu prin atenția la detalii în ce privește designul, inovații centrate pe o experiență de utilizare fără compromis etc.

Pe de altă parte, o divizie a Foxconn denumită FIH Mobile Limited urmează a cumpăra divizia de feature phone a Microsoft pentru 350 milioane dolari + Microsoft Mobile Vietnam cu fabrica ce are peste 4500 de angajați.

Nokia a încheiat o înțelegere cu FIH spre a produce telefoane mobile și tablete. Teoretic, HMD + FIH = Nokia + Foxconn = telefoane și tablete cu brandul companiei finlandeze poziționat la loc de cinste, iar Android în rolul sistemului de operare.

Înțeleg că lansările nu se vor face peste noapte și urmează o perioadă de dezvoltare, un R&D aplicat spre a ieși în evidență din turma Android. Rămâne de văzut cât de mult Nokia urmează să primim. Divizia de smartphone-uri rămâne în portofoliul Microsoft, iar cu cei 500 de milioane dolari pe trei ani putem spune că pornesc de la zero.

Pe feature phone cred că Nokia a rămas lider, dar piața s-a îngustat teribil. Din ce în ce mai puține persoane se orientează spre un telefon clasic, smartphone-ul fiind alegerea celor mai mulți.

O primă colaborare între Nokia și Foxconn a fost tableta Nokia N1 ce nu a ajuns pe canal oficial în Europa. Nokia are planuri pe telefoane mobile și asta pentru că le-a expirat embargo-ul pus în urma înțelegerii făcute cu Microsoft.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: Foxconnnokia
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.