Retelistica

Actualul acord dintre Nokia şi Apple este valabil din 2017 şi este valabil până la sfârşitul acestui an, astfel că această semnare era absolut necesară.

Cele două companii au anunţat astfel semnarea unui nou acord de licenţiere, unul care defapt este o prelungire a celui actual, acord ce acoperă tot ce înseamnă patentele şi brevetele Nokia la nivel de 5G, dar şi alte tehnologii.

Noua înţelegere îşi va începe valabilitatea din ianuarie 2024 şi este valabilă pe o perioadă mai lungă de timp (cele două companii nu au dorit să ofere mai multe detalii în acest sens).

Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies, a declarat că: “Suntem încântaţi că am încheiat un acord de licenţiere brevete pe termen lung cu Apple într-o manieră amiabilă. Acordul reflectă puterea portofoliului de brevete Nokia, investițiile de decenii în cercetare și dezvoltare și contribuțiile la standardele celulare și alte tehnologii.”

Portofoliul de brevete Nokia este construit pe mai bine de 140 de miliarde de euro (152.70 miliarde de dolari) investiți în cercetare și dezvoltare și este compus din aproximativ 20.000 de brevete, inclusiv peste 5.500 declarate esențiale pentru 5G.

Sursa: nokia.com