Arhiva-Hardware

Serviciile 4G (long term evolution- LTE) care permit viteze de acces la internet de până la 100 de Mbps vor fi lansate cel târziu în primele luni din 2013, având în vedere că licitaţia pentru eliberarea spectrului de frecvenţă necesar acestora ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor, a declarat Dragoş Chivu, directorul general al furnizorului de echipamente pentru telecomunicaţii Nokia Siemens Networks România.

Prin această tehnologie navigarea pe internet, aplicaţiile de e-mail, cele de partajare de conţinut video ori descărcare de muzică vor răspunde aproape imediat la comanda utilizatorului, un exemplu fiind descărcarea unui film de 90 de minute în aproximativ un minut.

Introducerea 4G (LTE) va fi posibilă ca urmare a tranziţiei la televiziunea digitală terestră întrucât astfel se eliberează dividendul digital, adică benzile de frecvenţă necesare pentru introducerea acestor servicii.

Sursa: Wall-Street
Sursa foto

Categorii: arhiva-hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.