Nokia

Într-un interviu al celor de la engadget.com, CEO-ul Nokia Stephen Elop spune că Nokia va aduce experienţa Windows Phone 7 la un preţ foarte bun, o reducere agresivă (ca să-l citez pe şeful finlandezilor). Este un lucru pozitiv deoarece în general un smartphone cu WP7 costă peste 1800 de lei în prezent şi dacă vor coborî spre 1.000 de lei zic că multă lumea se va reorienta lăsând chiar şi un eventual Android la o parte.

Despre Windows Phone 7 nu pot să vă spun decât că se mişcă foarte bine, este rapid şi stabil, original fără a copia de la iOS sau Android. Microsoft şi Nokia investesc enorm în această colaborare şi nu prea văd cum ar putea să o dea în bară. Din păcate cei care au un Symbian phone vor rămâne pe termen mediu fără un suport. Mai ales că Symbian trece în plan secund odată cu aderarea finlandezilor la sistemul de operare mobil al americanilor de la Microsoft.

MeeGo la fel este trecut pe linie moartă. Series 40 cred că va rămâne pe zona low-cost cu telefoane precum Nokia X3-02 Touch and Type sau C3-01.

Mai rămâne data de lansare a primului Nokia cu WP7 – în câteva luni. Cu siguranţă vom vedea un handset finlandez cu WP7 pe rafturile magazinelor până la sfârşitul lui 2011.


Sursa – Nokia Conversations.

Categorii: nokia

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.