Telefoane Mobile

Nokia X urmează a fi primul smartphone cu Android al companiei finlandeze. Mișcarea este cu adevărat interesantă și asta în contextul în care Microsoft se pregătește să înglobeze divizia de telefoane mobile a Nokia.

Lansarea lui Nokia X ar urma să aibă loc la MWC Barcelona 2014. Am primit invitația la evenimentul de presă și voi relata de la fața locului. Au apărut numeroase imagini de presă, detalii din teste de benchmark. A fost listat pe cel mai mare magazin online din Vietnam. Mai trebuie confirmarea oficială și prețurile de comercializare, debut comercial.

Nokia X ar integra un display de 4 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 200 8225Q quad-core sau dual-core la 1.5 GHz pe ARM Cortex-A7, 512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare, Android 4.4 KitKat, cameră de 5 Megapixeli, conectivitate dual-sim, baterie de 1500 mAh.

Telefonul nu ar avea acces la serviciile Google inclusiv la Google Play, iar aplicațiile ar fi reunite în Nokia Store. Pot fi utilizate și alte magazine de aplicații. Presupun că se vor găsi suficienți dezvoltatori care să facă Google Play disponibil pe Nokia X. Apropo, în BrowserMark 2.0 a scos în jur de 1885 puncte, peste Nokia Lumia 1020.

Mai trebuie să aflăm prețul și disponibilitatea.

Sursa: Rightware.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.