Războiul declanșat de către Rusia în Ucraina a determinat Nokian Tyres să ia o decizie legată de afacerile sale desfășurate în Rusia și Belarus.

Declarație oficială:

„În ultimele luni, am asistat la desfășurarea unor evenimente șocante în Ucraina. Am urmărit situația cu mare tristețe și, alături de întreaga comunitate internațională, condamnăm fără echivoc războiul care a provocat suferințe în rândul atâtor oameni”, precizează Jukka Moisio, Președinte și CEO, Nokian Tyres. „Pe termen scurt, ne-am concentrat pe adaptarea la un mediu de operare extrem de incert, aflat în schimbare rapidă, și pe menținerea controlului asupra operațiunilor noastre din Rusia. După o analiză și o evaluare amănunțită a opțiunilor, am decis să reconstruim Nokian Tyres fără să fim prezenți în Rusia, și să ne concentrăm asupra oportunităților de dezvoltare în celelalte piețe existente. Nu a fost o decizie ușoară, în condițiile în care avem în Rusia peste 1.600 de angajați dedicați, a căror experiență o apreciem foarte mult, precum și multe relații de lungă durată cu clienți și furnizori, construite în ultimii 17 ani.”, adaugă Moisio. 

Activele Nokian Tyres în Rusia și Belarus erau evaluate la 400 milioane euro pe data de 31 mai 2022.

Am extras alte informații din comunicat:

➡️ Nokian Tyres operează în Rusia din 2005;

➡️ în 2021, 80% din anvelopele pentru autoturisme ale Nokian Tyres erau fabricate în Rusia, iar Rusia + Asia generau 20% din vânzările sale;

➡️ au fost mărite capacitățile de producție pentru fabricile din Finlanda și SUA;

➡️ de la începutul anului au fost stopat investițiile în unitatea din Rusia și au mutat transferul producției pentru game selectate importante din Rusia către celelalte fabrici;

➡️ vor investi într-o nouă unitate de producție în Europa (România 🤞).

Este o pierdere mare pentru Nokian Tyres. Ca idee, veniturile înregistrate în 2021 sunt de 1.99 miliarde dolari, iar profitul a fost în jurul a 300 milioane dolari.

Categorii: gauto
Tag-uri: Nokian Tyres

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.